FinNews

Allianz Trade sărbătorește 20 de ani de activitate în România

Allianz Trade, lider mondial în asigurarea de credit comercial, sărbătorește 20 de ani de activitate și succes pe piața din România. Cu o prezență extinsă în peste 50 de țări și datorită echipei de peste 6.000 de specialiști dedicați, Allianz Trade susține afacerile prin protecție financiară și creștere sustenabilă.

De-a lungul celor două decenii, Allianz Trade și-a consolidat poziția pe piața locală și a contribuit la susținerea dezvoltării companiilor din diverse sectoare economice, avand o cotă de piață de peste 34%. În toți acești ani, Allianz Trade s-a dovedit a fi un partener de încredere, care contribuie la extinderea afacerilor și protejarea activelor prin asigurări de credit comercial.

De peste 100 de ani, Grupul, cu o cifră de afaceri consolidată de peste 2.6 mld EUR, investește în baze de date, sistemul informatic unic de monitorizare digitală globală fiind foarte atent documentat. Analiștii, cu experiență vastă și know-how specializat, folosesc procese bazate pe tehnologie pentru generarea de date utile și prezentarea unor informații credibile în beneficiul întreprinderilor, indiferent de mărimea sau domeniul de activitate al acestora.

În plus, cu susținerea Allianz, cel mai mare asigurator din lume, compania deține instrumente de informare care, pe de o parte pot examina cu atenție instabilitatea financiară a clienților și, pe de altă parte au abilitatea de a urmări riscurile la nivel de portofoliu.

”În România, Allianz Trade oferă o gamă completă de servicii privind managementul creanțelor și încrederea necesară companiilor de a efectua tranzacții comerciale pe piețele interne și externe prin cele două puncte de lucru din București și Timișoara. Produsele noastre Simplicity și Corporate Advantage acoperă riscul de neplată pentru furnizori, atunci când aceștia livrează bunuri sau prestează servicii cu plata la termen clienților săi.”, declară Alina Oana Țârlea, CEE Head of Marketing Allianz Trade

Având în vedere faptul că în România fenomenul de fraudă economică trece în ultimii ani printr-un proces de maturizare negativă (sumele fraudate per companie fiind în continuă creștere), este de menționat și faptul că devine din ce în ce mai important pentru companii să conștientizeze necesitatea gestionării riguroase a riscului de credit precum și utilizarea unor instrumente pentru minimizarea acestuia.

”În vederea susținerii nevoilor de dezvoltare ale clienților Allianz Trade a luat în calcul atât frecvența și volumul notificărilor întârzierilor la plată, care în general, s-au menținut similar cu valorile înregistrate în perioada 2021 și 2022, cât și sectoarele de unde provin acestea. Cu toate acestea observăm un trend crescător al solicitărilor de eșalonare la plată.”, punctează Mihaela Boldici, Debt Collection & Claims Manager, Allianz Trade

”Pentru a susține nevoile de dezvoltare ale clienților noștri, deși într-un context economic și geopolitic dificil, expunerea de credit comercial acordată clienților locali a avut o creștere semnificativă în ultimii doi-trei ani. La finalul lunii mai, expunerea exprimată în EURO era deja cu o treime mai mare față de acum 12 luni, depășind substanțial ritmul de creștere al prețurilor sau al produsului intern brut. Comparativ cu sfârșitul anului pre-pandemic 2019, expunerea de credit actuală a avansat cu aproape 70%. La nivel de structură, principalele sectoare cu expunere sunt cele din domenii farmaceutice, agrifood, construcții și comerțul cu amănuntul.”, declară Mihai Chipirlui CFA Risk Director, Allianz Trade

Astăzi,  Allianz Trade continuă să-și consolideze prezența și să dezvolte relații solide pe piața românească și rămâne dedicat furnizării de soluții inovatoare și eficiente pentru a sprijini succesul și dezvoltarea afacerilor locale.

finnews

Recent Posts

Cum a evoluat Bittnet Group în primul deceniu pe piața de capital din România

Bittnet Group marchează un moment de referință în istoria sa, aniversând 10 ani de la…

3 săptămâni ago

Sectorul bancar și intermedierea financiară în România – concluzii din discursul lui Leonardo Badea, prim-viceguvernator BNR

Intermedierea financiară reprezintă un element esențial al unei economii funcționale, exprimând legătura dintre sectorul bancar…

o lună ago

Liderul bancar Sergiu Oprescu, desemnat Președinte EMF: O decizie strategică pentru Europa

The European Mortgage Federation – European Covered Bond Council (EMF-ECBC) a anunțat noile numiri aprobate…

o lună ago

Statul român lansază BID pentru creșterea economică și finanțarea sustenabilă

Banca de Investiții și Dezvoltare reprezintă un pas esențial pentru consolidarea economiei românești, având misiunea…

o lună ago

Performanțe record pentru Allianz-Țiriac în 2024

Performanțe record pentru Allianz-Țiriac în 2024: creștere de 20% pe segmentul asigurărilor de viață și…

o lună ago

tbi bank atinge un nou record financiar în 2024: Creștere de 18% a profitului net și peste 1 milion de credite acordate

tbi bank demonstrează încă o dată că strategia sa axată pe nevoile reale ale clienților…

2 luni ago