iHunt a listat la BVB prima sa emisiune de obligatiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare

Retailer-ul online si producatorul de telefoane mobile si gadget-uri iHUNT (HUNT) a listat prima sa emisiune de obligatiuni corporative la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT). Emisiunea are o valoare nominala de 7 milioane lei si cuprinde 70.000 de obligatiuni cu o maturitate de trei ani si o valoare nominala de 100 lei/ obligatiune. Obligatiunile au fost emise in noiembrie 2020 si au o dobanda fixa de 8,75% p.a., platibila semestrial.

„Ne bucuram sa vedem ca iHunt isi indeplineste promisiunea din ziua listarii, de a utiliza mecanismele pietei de capital pentru atragerea finantarii, fiind, totodata, un exemplu pentru alte companii romanesti. Aceasta emisiune de obligatiuni, listata astazi, si runda de finantare incheiata la finalul lunii ianuarie de iHunt dovedesc ca investitorii de la BVB sunt atenti la oportunitatile de investitie si sunt dispusi sa investeasca in companiile cu perspective de dezvoltare. De asemenea, evolutia actiunilor iHunt la BVB si rundele de finantare derulate de iHunt, una dintre companiile finaliste ale programului Made in Romania derulat de BVB, ne intaresc convingerea ca acest program este o buna rampa de lansare in lumea investitionala pentru companiile romanesti”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti.

„iHunt este prima societate finalista a programului Made in Romania derulat de BVB care a reusit cu succes sa se listeze pe piata AeRO. Prin intermediul programului Made in Romania si a workshop-urilor derulate de BVB, iHunt a constientizat posibilitatea unor finantari si cresteri accelerate pe care le-a aplicat ulterior. Dupa listarea societatii in 2019 si confirmarea strategiei de crestere puternica in 2020 cu rezultate excelente, iHunt incheie, in mod anticipat, cu o oferta suprasubscrisa cu 45%, un prim plasament privat de obligatiuni corporative, pe care, impreuna cu BVB le putem lista astazi cu simbolul HUNT23. Increderea investitorilor ne onoreaza, dar in acelasi timp ne obliga la performanta si dezvoltare rapida a brandului iHunt”, a afirmat Cezar Stroe, fondatorul si Directorul General al iHunt.

Societatea a derulat la finalul lunii octombrie un plasament privat pentru vanzare de obligatiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere in valoare de peste 10 milioane lei, fata de valoarea vizata de iHunt, de 7 milioane lei. Obligatiunile au fost emise la inceputul lunii noiembrie si au fost alocate unui numar de 63 de investitori de retail.

„Tehnologia este parte din ADN-ul TradeVille, asa ca intermedierea de oferte pentru companiile din acest domeniu este naturala pentru noi. Dupa succesul plasamentului pentru HUNT23, a carui listare o putem vedea de astazi, a urmat deja o a doua oferta de succes pentru aceeasi societate. Speram ca din ce in ce mai multe companii de perspectiva din tara noastra se vor alatura acestei revolutii in finantare si vor veni alaturi de noi la Bursa”, a afirmat Ovidiu Dumitrescu, Directorul General Adjunct al TradeVille.

iHunt Technology Import Export si-a inceput activitatea in anul 2015, ca importator direct de telefoane mobile si accesorii din China, cu doi angajati si cu un capital social de 200 lei. Societatea s-a dezvoltat rapid, iar in iulie 2019 s-a listat pe piata AeRO din cadrul Sistemului Multilateral de Tranzactionare al BVB. La finalul primei zile de tranzactionate pe AeRO, iHunt avea o capitalizare de 12,2 milioane lei, iar in prezent, societatea are o capitalizare de 70,5 milioane lei.

Societatea este finalista a editiei 2019 a programului Made in Romania: Liga BVB.

iHunt vinde produsele atat prin intermediul magazinului online ihunt.ro, cat si prin peste 200 de magazine fizice ”iHunt-Partener”.

finnews

Recent Posts

Bursa de Valori București a lansat BVB Arena – Un nou capitol pentru antreprenoriatul românesc

Într-o mișcare strategică menită să consolideze și să extindă suportul pentru companiile antreprenoriale românești, Bursa…

2 săptămâni ago

Stabilitate și strategie: politica monetară a BNR în 2024

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al BNR din 4 aprilie 2024, au fost luate…

o lună ago

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se…

o lună ago

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank…

2 luni ago

Dezvoltarea și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova: o perspectivă încurajatoare

În urma încheierii proiectului de twinning finanțat de Uniunea Europeană la Chișinău pe 19 martie…

2 luni ago

TBI Bank înregistrează cel mai mare profit din istoria sa în 2023

TBI Bank, un nume binecunoscut în peisajul financiar al Europei de Sud-Est, a raportat rezultate…

2 luni ago