FinTech

ING Bank este pe locul III în topul băncilor după valoarea plafonului Noua Casă alocat pentru 2022

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a alocat plafoanele anuale ale garanţiilor pentru 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi Alpha Bank. Programul Noua Casă este disponibil la ING Bank România începând de astăzi, clienții interesați pot depune cereri în Office-urile ING.

Roxana Cristea, Lending Tribe Lead ING Bank România: „ING Bank este o bancă cu tradiție în program, iar prin volumul mare de cereri primite și finalizate a ajuns pe locul 3 în top fonduri alocate. Programul Noua Casă vine în principal în ajutorul celor ce nu dețin avansul minim necesar pentru un produs ipotecar standard și doresc să împrumute maxim 70.000 de euro. Clienții care dețin deja avans de 15% pot găsi oferte standard ale băncilor la un cost similar, cu proces de obținere mult mai facil și chiar posibilitatea alegerii unei rate fixe lunare care să îi protejeze de fluctuațiile IRCC.

Procesul complet pentru achiziția unui imobil cu Noua Casă prin ING Bank începe cu o vizită într-un ING Office, unde clientul poate primi aprobarea financiară gratuit, pe loc (dacă are veniturile înregistrate la ANAF), independent de imobilul ales. Aprobarea are o valabilitate de 90 de zile, iar simulările de credit nu afectează capacitatea de creditare a clientului, ele nefiind înregistrate la Biroul de Credit.

Ulterior, consultantul bancar ghidează clientul atât cu privire la lista de documente necesare, dar și în relația cu evaluatorul și notarul public. Costurile adiționale în acest proces acoperă onorariul evaluatorului (și depind de valoarea imobilului), costurile notariale și asigurarea obligatorie pentru locuință.

Ce alternative sunt dacă nu vă încadrați în programul Noua Casă?

Românii care se află la a doua locuință sau nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate pot apela la creditul ipotecar standard. Cei care au posibilitatea de a achita un avans de minimum 15% din valoarea locuinței beneficiază de o rată a dobânzii apropiată de cea a creditelor Noua Casă (IRCC+2%). Aceasta pleacă de la IRCC+2.09% pentru cea integral variabilă, respectiv 4.19% pentru cea fixă în primii șapte ani și IRCC+2.49% variabilă din anul opt pentru clienții care optează pentru creditul ipotecar ING 7FIX.

ING oferă avantaje clienților care aplică pentru un credit ipotecar, precum un curs de schimb preferențial pentru cei care trebuie să transfere valoarea imobilului în euro sau aplicarea celei mai bune oferte la momentul semnării dacă între timp banca a implementat noi dobânzi mai mici. Totodată, valabile indiferent de tipul de credit pentru o locuință pe care îl aleg, clienții pot beneficia de: aprobare instant dacă veniturile lor sunt declarate la ANAF și aflarea pe loc a sumei pe care o pot primi dacă li se aprobă creditul; valabilitate de 90 de zile a aprobării financiare, independentă de locuința pe care doresc să o cumpere; rambursare anticipată direct din Home’Bank, fără niciun cost; 0 comisioane lunare de administrare a creditului. Clienții ai căror angajator are convenție salarială încheiată cu ING Bank beneficiază și de comision 0 pentru analiza dosarului.

finnews

Recent Posts

Bursa de Valori București a lansat BVB Arena – Un nou capitol pentru antreprenoriatul românesc

Într-o mișcare strategică menită să consolideze și să extindă suportul pentru companiile antreprenoriale românești, Bursa…

o săptămână ago

Stabilitate și strategie: politica monetară a BNR în 2024

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al BNR din 4 aprilie 2024, au fost luate…

4 săptămâni ago

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se…

4 săptămâni ago

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank…

o lună ago

Dezvoltarea și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova: o perspectivă încurajatoare

În urma încheierii proiectului de twinning finanțat de Uniunea Europeană la Chișinău pe 19 martie…

o lună ago

TBI Bank înregistrează cel mai mare profit din istoria sa în 2023

TBI Bank, un nume binecunoscut în peisajul financiar al Europei de Sud-Est, a raportat rezultate…

2 luni ago