Piața de capital

Nuclearelectrica beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea Wood & Company

Societatea Națională Nuclearelectrica (SNN) singurul producător de energie nucleară din România și de combustibil aferent tehnologiei utilizate, CANDU 6, companie listată la Bursa de Valori București (BVB) din anul 2013 va beneficia din 7 septembrie de serviciile de market making ale emitentului oferite de Wood & Company Financial Services. SNN, cu o capitalizare de 14 miliarde de lei, este una dintre primele companii ale cărei acțiuni au fost incluse în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente, FTSE Global All Cap, odată cu promovarea pieței de capital românești la statutul de piață emergentă acum 2 ani. Recent, odată cu anunțul făcut public de FTSE Russell în luna august, din 19 septembrie 2022, acțiunile companiei vor trece de la categoria Mid Cap la Large Cap.

„Preocuparea noastră pentru creșterea lichidității acțiunilor SNN este una constantă, asociată dorinței și demersurilor noastre de a avea o poziționare cât mai bună pe piața de capital, pentru companie și investitorii acesteia. Evoluția SNN pe piața de capital este evidentă. De asemenea, trecerea recentă din categoria Mid Cap în categoria Large Cap a indicilor FTSE Russell, Global All Cap impulsionează maximizarea prezenței SNN în indicii FTSE Russell și în acest scop ne-am propus adoptarea serviciilor de market making pentru creșterea lichidității acțiunilor SNN pe piața locală cu impact benefic asupra acționarilor SNN și potențialilor investitori”, a declarat Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica.

Acțiunea SNN este a 4-a acțiune a unui emitent listat la Bursă pentru care echipa Wood & Company oferă servicii de Market Maker al Emitentului. Numărul total de instrumente financiare listate pe piața reglementată a Bursei care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului ajunge astfel la 20, dintre care 19 acțiuni și o emisiune de obligațiuni. Parametrii specifici aplicabili activității de Market Maker al Emitentului efectuată de Wood & Company pentru acțiunile SNN sunt disponibili AICI.

„WOOD & Company este mândră să devină Market Maker al Emitentului pentru Nuclearelectrica. Credem că acest pas va contribui la creșterea lichidității globale, care într-un final va fi ceva pozitiv pentru toți participanții la piață”, a afirmat Josef Kohout, Head of Trading Praga, WOOD & Company.

„Ne bucurăm să vedem un nou parteneriat pentru servicii de Market Maker al Emitentului la Bursa de Valori București, de această dată între Nuclearelectrica și Wood & Company. Nuclearelectrica este o companie emblematică pentru piața de capital locală și pentru economia României în general și ne dorim ca acest parteneriat să ofere și mai multă lichiditate acțiunilor companiei. Preocuparea constantă a echipei Nuclearelectrica de a îmbunătăți lichiditatea este evidentă, includerea acțiunii SNN în indicii FTSE Russell fiind o dovadă a acestui demers. Totodată, ne bucură implicarea Wood&Company în programul de Market Maker al Emitentului, Nuclearelectrica fiind a 4-a companie pentru care Wood & Company oferă acest serviciu”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacționare al BVB care și-a asumat rolul de a susține lichiditatea unui instrument financiar. Mai multe informații cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME sunt disponibile AICI.

2

finnews

Recent Posts

Bursa de Valori București a lansat BVB Arena – Un nou capitol pentru antreprenoriatul românesc

Într-o mișcare strategică menită să consolideze și să extindă suportul pentru companiile antreprenoriale românești, Bursa…

o săptămână ago

Stabilitate și strategie: politica monetară a BNR în 2024

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al BNR din 4 aprilie 2024, au fost luate…

4 săptămâni ago

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se…

4 săptămâni ago

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank…

o lună ago

Dezvoltarea și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova: o perspectivă încurajatoare

În urma încheierii proiectului de twinning finanțat de Uniunea Europeană la Chișinău pe 19 martie…

o lună ago

TBI Bank înregistrează cel mai mare profit din istoria sa în 2023

TBI Bank, un nume binecunoscut în peisajul financiar al Europei de Sud-Est, a raportat rezultate…

2 luni ago