Piața de capital

Raiffeisen Bank listează a doua emisiune de obligațiuni sustenabile la Bursa de Valori București

Raiffeisen Bank, jucător important în sectorul bancar din România, listează miercuri, 2 noiembrie a doua emisiune de obligațiuni sustenabile la Bursa de Valori București (BVB), în valoare de 325,5 milioane de lei. Obligațiunile, care se vor tranzacționa sub simbolul bursier RBRO27B pe Piața Reglementată a bursei, reprezintă a 2-a emisiune de obligațiuni sustenabile pe care Raiffeisen Bank o listează la BVB și a 6-a emisiune de obligațiuni tranzacționabilă la bursă, valoarea tuturor celor 6 obligațiuni emise de Raiffeisen Bank fiind de peste 3,3 miliarde de lei.

Obligațiunile sustenabile, ordinare, eligibile, de tip senior, denominate în lei care intră la tranzacționare astăzi, 2 noiembrie, au o maturitate de 5 ani, fiind scadente în data de 18 octombrie 2027 și o dobândă fixă anuală de 9,404 %.

„În ciuda contextului geopolitic dificil, a condițiilor de piață și a volatilității pieței de capital, continuăm angajamentul nostru pentru banking responsabil și listăm la Bursa de Valori București o nouă emisiune de obligațiuni în format ESG emisă cu succes conform Cadrului pentru Obligațiuni Sustenabile al Raiffeisen Bank. Această emisiune ne va permite să direcționăm fondurile obținute către proiecte care aduc o contribuție valoroasă comunității și mediului înconjurător”, a declarat, Romulus Mircea, Director Managementul Activelor și Pasivelor Raiffeisen Bank.

„Raiffeisen Bank revine cu a doua emisiune de obligațiuni sustenabile la Bursa de Valori București, după ce prima, în valoare de 500,85 milioane de lei a fost emisă în luna august a acestui an. Ne bucurăm să vedem acest angajament al echipei Raiffeisen de a contribui la dezvoltarea unei economii sustenabile în România. Cu fiecare nouă emisiune de obligațiuni sustenabile demonstrăm că Bursa este un instrument viabil prin care putem să construim premisele unei economii responsabile. Susținem inițiativele care contribuie la tranziția spre o economie verde și sperăm să vedem tot mai multe proiecte dedicate sustenabilității la Bursa de Valori București”, a spus Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțarea și refinanțarea, parțială sau integrală, a unor împrumuturi eligibile noi sau existente care oferă beneficii distincte pentru mediu, cum sunt Împrumuturile Verzi și Sociale Eligibile, cu o alocare minimă de 50% pentru categoriile sociale. Diferența până la 100% va fi alocată categoriilor verzi conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul Emitentului privind emisiunea de Obligațiuni pentru Sustenabilitate al băncii.

finnews

Recent Posts

Succesul campaniei #DreptulLaBanking: Progrese notabile în educația financiară la concursul “Taraba cu Parale” din București

În perioada 25-27 aprilie 2024, s-a desfășurat în Piața Obor din București concursul de educație…

7 zile ago

Bursa de Valori București a lansat BVB Arena – Un nou capitol pentru antreprenoriatul românesc

Într-o mișcare strategică menită să consolideze și să extindă suportul pentru companiile antreprenoriale românești, Bursa…

3 săptămâni ago

Stabilitate și strategie: politica monetară a BNR în 2024

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al BNR din 4 aprilie 2024, au fost luate…

o lună ago

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se…

o lună ago

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank…

2 luni ago

Dezvoltarea și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova: o perspectivă încurajatoare

În urma încheierii proiectului de twinning finanțat de Uniunea Europeană la Chișinău pe 19 martie…

2 luni ago