Ramona Grigore, Alpha Bank Romania: Sperăm ca industria bancară să atragă în continuare mulți tineri valoroşi

Visul foarte multor tineri cu înclinaţie spre partea de economic este să devină bancheri, poate şi pentru faptul că e o meserie ce “sună impunător”. Partea teoretică, dobândită pe băncile şcolii, e doar începutul unui proces de învăţare, iar cei care se ocupă de pregătirea „la locul de muncă” a viitorilor bancheri au practic reţete adaptate atât specializărilor din banking cât şi abilităţilor fiecărei persoane. Am vrut să aflăm cum se schimbă meseria de bancher şi cum se vede acest lucru din incubatorul ce pregăteşte noile generaţii – departamentul de resurse umane. În acest scop am purtat o interesantă discuţie cu doamna Ramona Grigore, Director Direcția Resurse Umane Alpha Bank Romania, scrie jurnalistul Norel Moise pe blogul fineco24news.

Dacă ar fi să privim în urmă, cât de mult s-a schimbat meseria de bancher în ultimii ani: mulţi spun că găsim elemente de diferenţiere comparând chiar 2021 cu 2019, darămite să ne uităm la 2000 sau 2010. Cum se vede acest lucru prin unghiul celui care triază candidaţii pentru meseriile practicate în bănci?

Sună impunător meseria de bancher! În realitatea de acum, pentru a lucra în industria bancară nu mai este suficientă specializarea financiară din școală, cât mai mult un mix de abilități și competențe: stăpânirea sau ușurința de a se adapta tehnologiilor informatice, gândirea agilă, competențe digitale, de interrelaționare și, nu în ultimul rând, o capacitate sporită de a reacționa la schimbările din mediul corporativ și de a inova.

Fără îndoială, dintotdeauna mulţi tineri s-au visat în această branşă încă de pe băncile şcolii: ce oportunităţi le oferă tinerilor băncile, dar şi ce ar trebui să ştieaceştia că vor trebui să îşi asume la capitolul obligaţii?

Sperăm ca industria bancară să atragă încă mulți tineri, acesta este și motivul pentru care adaptăm periodic trainingurile de induction la mediile de învățare și chiar la limbajul generațiilor Y, Z. Personalitatea tinerilor este construită pe principii de agilitate, astfel încât adoptarea noilor tehnologii de digital banking este mult mai ușoară pentru ei. Suntem încântați să ocupăm pozițiile de Junior din multe divizii ale băncii aducând în echipă tineri dornici să asimileze sistemul de lucru bancar. Poziții ca: Referent bancar, Ofițer vânzări produse bancare, Operator call center, Reprezentant vânzări produse digitale sunt doar câteva poziții care beneficiază de dorința tinerei generații de a accesa un job în sistemul bancar.

Citește continuarea și comentează pe FinEco24News.

finnews

Recent Posts

Succesul campaniei #DreptulLaBanking: Progrese notabile în educația financiară la concursul “Taraba cu Parale” din București

În perioada 25-27 aprilie 2024, s-a desfășurat în Piața Obor din București concursul de educație…

2 săptămâni ago

Bursa de Valori București a lansat BVB Arena – Un nou capitol pentru antreprenoriatul românesc

Într-o mișcare strategică menită să consolideze și să extindă suportul pentru companiile antreprenoriale românești, Bursa…

4 săptămâni ago

Stabilitate și strategie: politica monetară a BNR în 2024

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al BNR din 4 aprilie 2024, au fost luate…

2 luni ago

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se…

2 luni ago

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank…

2 luni ago

Dezvoltarea și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova: o perspectivă încurajatoare

În urma încheierii proiectului de twinning finanțat de Uniunea Europeană la Chișinău pe 19 martie…

2 luni ago