Oportunități pentru companiile româneşti pe piața de capital, analizate la MEAT

Rolul pieţei de capital în dezvoltarea economiei, precum şi modalităţile concrete de colaborare cu instituțiile statului au fost temele centrale abordate în cadrul întâlnirii de astăzi a secretarului de stat Daniela Nicolescu cu reprezentanți ai Bursei de Valori București.

Participanţii la discuţii au abordat teme legate de facilitarea accesului companiilor româneşti la finanțare şi potenţialul de atragere de capital pe care Bursa de Valori București îl poate oferi acestora în demersul de creștere a afacerilor. Reprezentanții BVB au prezentat oportunitățile pe care piața de capital le oferă companiilor care au proiecte de dezvoltare – vizibilitate, transparență, precum şi creșterea capitalului de încredere din partea investitorilor.

Apreciem rolul Bursei de Valori în susținerea mediului de business prin asigurarea unei surse stabile de capital, de aceea vă asigurăm de deschiderea noastră către continuarea parteneriatului existent, în beneficiul antreprenorilor şi al economiei românești”, a transmis secretarul de stat Daniela Nicolescu. „Împreună putem să ajutăm companiile să se dezvolte, punându-le în legătură cu investitorii care au capitalul atât de necesar dezvoltării lor”, a adăugat oficialul.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate şi aspecte privind nevoia de simplificare a procesului investiţional pe piaţa românească de capital prin flexibilizarea reglementărilor privind fiscalitatea, astfel încât capitalul să ajungă la companiile autohtone şi să să le ajute să crească.

S-a convenit organizarea de consultări periodice cu BVB pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru susţinerea economiei româneşti şi a companiilor locale.

La discuţii au participat, din partea Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga, Preşedinte, şi Adrian Tănase, Director General.

finnews

Recent Posts

Bursa de Valori București a lansat BVB Arena – Un nou capitol pentru antreprenoriatul românesc

Într-o mișcare strategică menită să consolideze și să extindă suportul pentru companiile antreprenoriale românești, Bursa…

o săptămână ago

Stabilitate și strategie: politica monetară a BNR în 2024

În cadrul ședinței Consiliului de Administrație al BNR din 4 aprilie 2024, au fost luate…

4 săptămâni ago

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se…

4 săptămâni ago

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank…

o lună ago

Dezvoltarea și consolidarea sistemului financiar al Republicii Moldova: o perspectivă încurajatoare

În urma încheierii proiectului de twinning finanțat de Uniunea Europeană la Chișinău pe 19 martie…

o lună ago

TBI Bank înregistrează cel mai mare profit din istoria sa în 2023

TBI Bank, un nume binecunoscut în peisajul financiar al Europei de Sud-Est, a raportat rezultate…

2 luni ago