FinNews

Revolut lansează operațiunile bancare în România și va oferi protecție pentru depozite

Revolut lansează operațiunile bancare și în România. Clienții din România care aleg să folosească Revolut Bank vor beneficia de protecție pentru depozite.

Revolut, aplicația financiară globală cu peste 15 milioane de utilizatori în întreaga lume a anunțat astăzi operaționalizarea licenței sale bancare în România. Clienții din România care aleg să folosească Revolut Bank se vor bucura de protecție pentru depozite în baza Schemei Europene de Garantare a Depozitelor, precum și de servicii adiționale.

Utilizatorii din România au acum posibilitatea să opteze pentru transferul la Revolut Bank pentru a beneficia de servicii adiționale prin intermediul aplicației. Procesul de transfer durează doar câteva minute.

Peste 1,3 milioane de români au încredere în Revolut și folosesc serviciile oferite pentru a-și gestiona mai bine banii. Reprezentanții companiei sunt convinși  că introducerea protecției pentru depozite, alături de serviciile și funcționalitățile pe care Revolut le oferă deja, vor aduce mai mult control și siguranță clienților.

“Revolut este fintech-ul cu cea mai rapidă creștere din Europa și acest lucru se datorează faptului că ne-am prioritizat întotdeauna clienții. Un rol important îl are de asemenea și designul de produs, faptul că nu percepem taxe și comisioane ascunse și construim constant produse financiare inovatoare”, a declarat Virgilijus Mirkės, Chief Executive Officer la Revolut Bank.

“Lansarea operațiunilor bancare în România va aduce un nivel ridicat de siguranță și încredere clienților noștri și ne va permite să adăugăm o suită de produse și servicii noi în viitorul apropiat ”, a mai adăugat Mirkės.

Până în prezent, Grupul Revolut a obținut investiții în valoare de aproape 1 miliard de dolari și a fost recent evaluată la 5,5 miliarde de dolari. În doar cinci ani, Revolut a atras peste 15 milioane de clienți din întreaga lume. Revolut a lansat operațiunile bancare anul trecut, în Polonia și Lituania, și oferă deja servicii de creditare competitive în ambele țări. Licențele bancare specializate permit ca Revolut Bank să ofere servicii bancare limitate prin intermediul aplicației Revolut împreună cu o matrice de servicii și produse financiare care sunt oferite de alte companii din Grupul Revolut.

Aplicația Revolut oferă clienților posibilitatea de a ști cât cheltuiesc în fiecare lună, pe categorii. Utilizatorii, pot stabili bugete lunare pentru fiecare categorie în parte și pot totodată să-și administreze cheltuielile recurente pentru abonamente ori să economisească folosind funcționalitatea de rotunjire a mărunțișului. Clienții Revolut pot de asemenea să cheltuie și să transfere bani, fără taxe ascunse, la nivel global, să dețină valută în 29 de monede, direct în aplicație și să transfere bani instant prietenilor sau familiei.