Asigurări

Allianz-Țiriac și UniCredit Bank lansează Premium Invest, o asigurare de viață cu investiții pe piețele internaționale

Începând cu luna februarie 2021, clienții UniCredit Bank au la dispoziție Premium Invest, un nou produs de asigurare de viață cu componentă de investiții, în euro, dezvoltat de Allianz-Țiriac în baza parteneriatului strategic cu banca. Clienții care achiziționează produsul Premium Invest au astfel posibilitatea de a investi prima de asigurare în oricare dintre cele trei programe cu clase de risc diferite – scăzut, scăzut spre mediu și mediu – gestionate de Allianz-Țiriac. Acestea accesează fonduri Amundi, unul dintre cei mai mari administratori de active financiare din lume (conform IPE “Top 500 asset managers”). În funcție de clasa de risc, cele trei programe includ investiții în acțiuni, obligațiuni, titluri sau depozite de pe piața monetară.

Virgil Șoncutean, CEO, Allianz-Țiriac: „Premium Invest răspunde cerințelor clienților în contextul actual: simplitate, transparență și siguranță. Am dezvoltat produsul în baza parteneriatului strategic cu UniCredit pentru a fi  adresat clienților care caută alternative pentru investiții sau soluții de diversificare pe piețele internaționale, dar și protecție în cazul unui eveniment neașteptat, datorită asigurării de viață. Prin intermediul Premium Invest, clienții noștri beneficiază, la costuri optime, de expertiza unuia dintre cei mai mari administratori de active din lume – Amundi, și de siguranța oferită de Allianz-Țiriac – reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume.”

Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail, UniCredit Bank: „Vrem să venim în întâmpinarea clienților noștri interesați de alternative de investire a lichidităților pe care le dețin în euro și, prin Premium Invest, le punem la dispoziție programe investiționale care nu sunt altfel disponibile pe piața din România. Împreună cu cei doi parteneri strategici ai grupului UniCredit, compania de asigurări Allianz-Țiriac și administratorul de fonduri Amundi, oferim astfel un produs care răspunde atât interesului din ce în ce mai crescut pentru produsele de asigurare de viață, cât și contextului în care dobânzile sunt în continuă scădere pentru depozitele bancare, iar oferta în valută este relativ limitată.”

Florin Dolea, CEO, Amundi România: „Suntem bucuroși să fim alături de partenerii noștri Allianz-Țiriac și UniCredit Bank, produsul propus având un ridicat nivel calitativ. Premium Invest combină componenta de asigurare de viață  cu o componentă investițională ce permite clienților acces la o gama de fonduri multi-active exclusiviste, cu performante remarcabile pe plan internațional.”

Pentru produsul Premium Invest, prima de asigurare se plătește o singură dată, la începutul contractului, și este de minimum 2.000 de euro. Mecanismul de investiții este simplu și flexibil, astfel încât clienții pot investi oricând pe parcursul contractului sume suplimentare până la un plafon maxim de 500.000 de euro. În plus, oricând pe parcursul derulării contractului de asigurare, aceștia pot transfera unități de cont între cele trei programe investiționale, pot schimba contractantul și beneficiarul/beneficiarii asigurării.

De asemenea, în cazul în care apare o nevoie imediată de lichidități, pot răscumpăra parțial sau total valoarea contului pe durata contractului (conform condițiilor contractuale).

Fiind o asigurare de viață, Premium Invest are o componentă de protecție financiară, prin intermediul sumei asigurate în caz de deces din accident sau boală. În cazul producerii riscului asigurat, pentru persoanele asigurate cu vârsta de până în 75 de ani, beneficiarii primesc atât suma asigurată, stabilită la 10% din valoarea contului, cât și suma acumulată din investiții, dar nu mai puțin decât valoarea primelor plătite. Pentru persoanele asigurate de peste 75 ani, se acoperă doar riscul de deces din accident, suma asigurată fiind tot 10% din valoarea contului, la care se adaugă suma acumulată din investiții. În caz de deces din boală, indemnizația va fi egală cu suma acumulată din investiții.