FinNews

Alpha Bank, prima banca din Romania care ofera o solutie completa de acceptare a platilor prin terminalele POS

Prin semnarea parteneriatului cu compania globala de servicii de plata, American Express, Alpha Bank devine prima banca din Romania care ofera o solutie completa de acceptare a platilor prin terminalele POS a cardurilor emise sub siglele celor mai importante organizatii de plata din lume (Visa, Mastercard, UnionPay, American Express).

Acest parteneriat ofera comerciantilor locali oportunitati de crestere prin oferirea accesului la o noua categorie de detinatori de carduri premium, ceea ce poate contribui la extinderea afacerii lor.

Reteaua globala AMEX acopera peste 150 de tari si regiuni, fiind unul dintre cei mai mari emitenti de carduri, cu peste 114 milioane de carduri emise in intreaga lume.

„Suntem singura banca din Romania prin care sunt acceptate tranzactii efectuate cu carduri emise sub sigla celor mai mari organizatii de plata din lume – Visa, Mastercard, UnionPay si American Express. Totodata, faptul ca o organizatie de plata cu o politica exclusivista isi completeaza prezenta locala printr-un parteneriat cu Alpha Bank Romania reprezinta o recunoastere a calitatii si a consistentei serviciilor de plata ale bancii pe piata din Romania“, a declarat Viorel Vasile, Director, Unitatea Carduri.

Plasand evolutia in centrul valorilor sale, Alpha Bank Romania continua sa isi consolideze pozitia pe piata de plati, in linie cu tendintele globale, raspunzand astfel cererii tot mai mari de solutii de plata digitale.

Aceasta serie de inovatii a presupus multiple lansari pe piata locala, cum ar fi lansarea primei solutii SoftPOS din Romania – Alpha PhonePOS, implementarea cu succes a noii solutii „Instant Money Back” pe platformele online eMag si Fashion Days impreuna cu PayU, participarea la programul-pilot global VISA Installments si certificarea noilor terminale POS Verifone Engage, in parteneriat cu Printec Romania, in paralel cu extinderea progresiva a tehnologiei bancare self-service in unitatile sale teritoriale.