CompaniiPiața de capital

AQUILA, lider în servicii integrate de distribuție și logistică, devine Membru Asociat al ARIR

ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), anunță că AQUILA, simbol AQ, devine Membru Asociat al ARIR. AQUILA este lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, cu aproape 30 de ani de experiență în această industrie, listată la BVB din noiembrie 2021.

Jean Dumitrescu, Director Relații cu Investitorii, AQUILA:

„Suntem listați de aproximativ 1 an și jumătate și ne-am asumat că vom implementa treptat instrumente care să asigure un acces facil al investitorilor și părților interesate la informațiile relevante despre companie, pentru o valoare justă a acțiunii noastre. Am debutat ca o afacere antreprenorială, am devenit lider în domeniul de activitate și ne-am propus să continuăm dezvoltarea, prezența activă în piața de capital fiind esențială pentru planurile noastre. La scurt timp după listare am fost incluși în indicele BET, principalul indice al BVB, și ulterior în indicele FTSE Russell Global Micro Cap, dedicat pieţelor emergente. Ne alăturăm ARIR pentru un nou pas în consolidarea activității noastre în Relația cu Investitorii și suntem convinși că împreună cu membrii comunității putem să ne aducem contribuția la dezvoltarea pieței de capital.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR:

„Extinderea interesului companiilor pentru comunitatea ARIR, care anul acesta va împlini 5 ani de activitate, ne confirmă ca voce a companiilor listate și ne motivează implicarea în noi proiecte. ARIR este prima platformă de educare, interacțiune și advocacy în domeniul Investor Relations din România care aduce în piață standarde validate internațional. Aproape toate companiile din BET sunt membre ARIR, astfel ne bucură implicarea și reprezentativitatea celor mai active companii listate la Bursa de Valori București.”

AQUILA operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuție, logistică și transport. AQUILA vinde produse de larg consum în peste 67.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piață. Compania a obținut nota maximă, 10, în cadrul evaluării VEKTOR din decembrie 2022, efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii – ARIR, în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii. 

Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, ce au în comun obiectivul de a implementa cele mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă.