Piața de capital

Bursele europene colaborează pentru furnizarea unei soluții de consolidare a datelor de piață în Uniunea Europeană

Astăzi, paisprezece grupuri de burse de valori din Europa, prezente în douăzeci și șase de state membre ale Uniunii Europene, au anunțat o inițiativă comună de participare la viitorul proces de selecție pentru furnizarea unei soluții de consolidare a datelor de piață (consolidated tape) pentru acțiuni în Uniunea Europeană. Proiectul răspunde astfel propunerii Comisiei Europene referitoare la o soluție de consolidare a datelor de piață pentru acțiuni pentru a contribui la dezvoltarea Uniunii Piețelor de Capital.

Bursele participante – elemente centrale ale piețelor financiare din Europa, cu decenii de experiență în operarea de infrastructură critică pentru piață – au semnat un document (term sheet) pentru a înființa o companie în joint venture care va evalua și pregăti înscrierea în procesul viitor de selecție a unui Consolidator de Date de Piață (CTP – Consolidated Tape Provider).

Participanții sunt specialiști recunoscuți în furnizarea de date de piață fiabile și de înaltă calitate și sunt bine poziționați pentru a furniza o soluție de consolidare a datelor de piață în mod rapid, eficient și la cele mai înalte standarde operaționale.

Proiectul se va concentra pe furnizarea unei soluții de consolidare a datelor de piață pentru a oferi o sursă cuprinzătoare, standardizată și consecventă de date de piață și va căuta să colaboreze cu autoritățile de reglementare pentru a dezvolta soluția optimă pentru investitori.

Prin acest joint venture, bursele participante, ca jucători cheie în ecosistemul piețelor de capital din UE, își reiterează angajamentul de a promova autonomia strategică deschisă a UE.