Piața de capital

CEC Bank a listat primele două emisiuni de obligațiuni la Bursa de Valori București

CEC Bank, banca cu cea mai lungă istorie pe piața financiar-bancară din România, a cărei activitate a început în 1864, a listat vineri, 17 februarie, primele două emisiuni de obligațiuni denominate în lei și euro, pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București, cu o valoare cumulată de peste 650 milioane de lei. Emisiunea de obligațiuni în lei se va tranzacționa sub simbolul bursier CECRO25, cu o valoare totală de 175,35 milioane de lei, în timp ce emisiunea de obligațiuni în euro se va tranzacționa sub simbolul bursier CECRO25E, având o valoare totală de 97,3 milioane euro.

Obligațiunile emise de CEC Bank sunt de tip senior, nepreferențiale, negarantate, eligibile pentru cerințe MREL. Tranșa în lei are dobândă fixă (cupon) de 9% pe an, iar tranșa în euro are cuponul de 7,5%, ambele având scadența 30 decembrie 2025.

CEC Bank a făcut azi primul pas pe Bursa de Valori București, prin listarea primelor sale obligațiuni eligibile MREL. Este un pas important, atât din perspectiva faptului că CEC Bank urmărește să fie o instituție atractivă pentru investitori pe piețele de capital, cât și din punct de vedere al aplicării rigorilor de guvernanță corporativă și transparență aplicabile pe Bursă. Listarea de azi confirmă angajamentul nostru de a transforma CEC Bank într-o bancă modernă, competitivă și guvernată pe principii profesioniste”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

„Bursa de Valori București rămâne un partener de încredere pentru sistemul bancar românesc și ne bucurăm că CEC Bank listează în premieră, 2 emisiuni de obligațiuni în lei și euro. La mai puțin de o lună de la prima listare de obligațiuni din acest an, realizată tot de una dintre instituțiile bancare din România, urăm bun-venit unui nou emitent din sectorul financiar-bancar, care a ales să utilizeze platforma Bursei de Valori București pentru a se finanța. Acest trend pe care l-am văzut în anul precedent și care se conturează și în 2023 ne confirmă faptul că băncile găsesc resursele de care au nevoie pe piața de capital românească”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Primul pas la bursa locală realizat de CEC Bank ne arată faptul că piața de capital continuă să reprezinte o soluție pentru dezvoltarea proiectelor pe care le au instituțiile bancare din România. Ne bucurăm să avem alături de noi, în calitate de nou emitent, CEC Bank, instituție de referință în istoria financiar-bancară a României, strâns legată de dezvoltarea țării noastre. Cele două emisiuni de obligațiuni emise în lei și euro, în valoare de peste 650 milioane de lei, demonstrează încrederea pe care banca o are în resursele oferite de piața de capital românească și în instrumentele puse la dispoziție de bursă. Debutul echipei CEC Bank pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București reprezintă un moment important pentru noi, întrucât de astăzi vom putea contribui împreună la finanțarea economiei locale”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.