FinNews

­CEC Bank va implementa un nou sistem informatic core treasury cu grupul american FIS Global

CEC Bank va implementa un sistem informatic modern pentru activitățile de Trezorerie și management de bilanț, bazat pe soluția oferită de grupul american FIS Global – unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de soluții și tehnologii pentru sistemele bancare și de plăți.

Noul sistem de core treasury va fi utilizat pentru activitățile specifice de Trezorerie din bancă, cum ar fi tranzacțiile pe piața interbancară – monetară și valutară – și operațiunile cu titluri de stat, inclusiv generarea mesajelor SWIFT aferente.

Totodată, sistemul va oferi în timp real situații agregate despre pozițiile bilanțiere ale băncii, fiind un instrument util în gestionarea unor indicatori bancari esențiali, precum lichiditatea, expunerea la riscul de dobândă sau profitabilitatea.

”Sunt mândru de interesul pe care principalii provideri de soluții de trezorerie pentru sistemul financiar l-au arătat proiectului nostru, participând la procesul internațional de selecție. Cu soluția FIS, CEC Bank va beneficia de una dintre cele mai moderne platforme de trezorerie pentru bănci disponibile la nivel global”, a declarat Ionuț Lianu, Ofițer Șef Management Active și Pasive în cadrul CEC Bank.

Implementarea soluției digitale pentru activitățile de trezorerie face parte din programul de modernizare și transformare a băncii, prin care CEC Bank își propune să urce în top 5 cele mai mari bănci din România, din punct de vedere al activelor.

FIS Global este o companie multinațională globală, din topul Fortune 500, specializată în oferirea de servicii și produse destinate sectorului financiar și cunoscută în special datorită dezvoltărilor de tip Fintech care adresează segmentele de procesare a plăților, bancar și piețe de capital. Anual, prin tehnologiile FIS se realizează peste 75 de miliarde de tranzacții în valoare de peste 9 000 de miliarde de dolari.