FinNews

Credit Europe Bank România lansează Google Pay

Credit Europe Bank România introduce Google Pay pentru clienții posesori de carduri Mastercard și le oferă astfel acestora acces la o modalitate de plată rapidă, simplă și sigură la numeroși comercianți, online sau în magazine fizice. Utilizatorii cardurilor de credit CardAvantaj (Standard, Gold, Platinum), CEB Diamond (Gold și Platinum), Optimo Card și cardului de debit Mastercard de la Credit Europe Bank se pot bucura deja de avantajele Google Pay în paralel cu beneficiile oferite de cardurile băncii. Google Pay extinde și mai mult gama de soluții contactless oferite de Credit Europe Bank România, clienții având deja la dispoziție Apple Pay, gadgeturile CardAvantaj – stickerul și brățara contactless AVANTAJ2go – și cardurile cu opțiune de plată contactless).

Prin înregistrarea cardului Credit Europe Bank în aplicația Google Pay pe orice dispozitiv care utilizează un sistem de operare Android (mai nou de versiunea 5.0) dotat cu tehnologie NFC, clienții pot renunța la portofel în favoarea telefonului mobil. La fel ca și în cazul utilizării cardului, plățile realizate prin intermediul Google Pay sunt gratuite. Pentru un nivel crescut de securitate, folosirea Google Pay implică activarea unei modalități de blocare/deblocare a ecranului telefonului, specifică dispozitivului folosit, fie că vorbim de un cod numeric, amprentă sau recunoaștere facială.

Pentru a realiza o plată este suficientă deblocarea telefonului și apropierea acestuia cu partea superioară la câțiva centimetri de POS, fără contact, similar unui card contactless. În doar câteva secunde se primește un mesaj de confirmare și se debitează suma din cont. Este necesar ca pe parcursul tranzacției să fie activată funcția NFC a telefonului pentru a permite comunicarea cu dispozitivul POS.

„Le asigurăm clienților noștri deținători de carduri Mastercard o nouă soluție digitală de plată pentru a le ușura și transforma experiența de cumpărături într-una cât mai simplă și plăcută. Odată cu lansarea Google Pay acoperim ambele cele mai mari platforme de portofel digital din lume și oferim o soluție de plată mobilă sigură și rapidă pentru cel mai popular sistem de operare destinat smartphone-urilor din piață. Cu Google Play, clienții noștri pot beneficia de experiența plății contactless cu ajutorul telefoanelor cu sistem Android la peste 285.000 de terminale POS din România și din lume,” a declarat Antar Turgay, Chief Cards Officer Credit Europe Bank România.

„Tot mai mulți consumatori preferă plățile digitale, pentru că acestea le asigură o experiență sigură, simplificată și rapidă, ceea ce, mai ales în ultimii doi ani, a devenit un aspect esențial. Mobilitatea și digitalizarea se numără printre așteptările consumatorilor, în condițiile în care telefonul mobil s-a transformat, practic, într-un dipozitiv one-stop pentru cei mai mulți dintre noi. Ne bucurăm că, prin parteneriatul cu Credit Europe Bank, clienții băncii pot să achite oricând cu Google Pay și, astfel, să se bucure de un plus de confort la cumpărături”, a declarat Elena Dincă, Account Manager Mastercard.