FinTech

India va propune interzicerea criptomonedelor, penalizând minerii și comercianții

India va propune o lege care să interzică criptomonedele, să amendeze pe oricine tranzacționează în țară sau chiar deține astfel de active digitale, a declarat un oficial guvernamental înalt pentru Reuters, într-o posibilă lovitură pentru milioane de investitori.

Proiectul de lege, una dintre cele mai stricte politici din lume împotriva criptomonedelor, ar criminaliza deținerea, emiterea, extracția, tranzacționarea și transferul de cripto-active, a declarat oficialul, care are cunoștințe directe despre plan.

Măsura este în conformitate cu o agendă guvernamentală din ianuarie care solicita interzicerea monedelor virtuale private, cum ar fi bitcoin, în timp ce se construiește un cadru pentru o monedă digitală oficială. Dar comentariile guvernamentale recente au ridicat speranța investitorilor că autoritățile ar putea merge mai ușor pe piața în plină expansiune.

În schimb, proiectul de lege ar oferi deținătorilor de criptomonede până la șase luni să lichideze, după care se vor percepe penalități, a declarat oficialul, care a cerut să nu fie numit, deoarece conținutul facturii nu este public.

Oficialii sunt încrezători că legea va fi adoptată, deoarece guvernul primului ministru Narendra Modi deține o majoritate confortabilă în parlament.

Dacă interdicția devine lege, India ar fi prima economie majoră care va face ilegală deținerea criptomonedelor. Chiar și China, care a interzis exploatarea minieră și comerțul, nu penalizează posesia.