FinNews

Libra Internet Bank atrage cu succes investiții de 27,8 milioane de euro printr-un plasament privat de obligațiuni

În urma unui plasament privat de obligațiuni, Libra Internet Bank a atras de la investitori 27,8 milioane euro. Această sumă are rolul de a susține suplimentar planurile de dezvoltare ale băncii, axate pe strategia de nișă și pe orientarea către cele mai noi tehnologii digitale în banking.

“Reușita acestui plasament este o dovadă clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Faptul că suntem o bancă puternică și dinamică, cu o mare capacitate de dezvoltare provenită dintr-o strategie solidă, clară și sustenabilă, reprezintă cheia acestui succes. Le mulțumim investitorilor și ii asigurăm că acest moment important ne motivează să devenim și mai performanți”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Investitorii interesați au cumpărat obligațiunile în cadrul unui plasament privat de obligațiuni, derulat în perioada 22-23 septembrie 2021. Operațiunea a fost intermediată de către Raiffeisen Bank, în calitate de coordonator global și manager, și Alpha Bank Romania, în calitate de manager, cu asistență juridică acordată emitentului de către firma internațională de avocatura CMS.

“Prin acest prim plasament de obligațiuni de tip senior, Libra Internet Bank a reușit să-și consolideze baza de datorii eligibile (MREL). De asemenea, banca s-a adresat cu succes unei noi categorii de investitori din piața de capital, cea a investitorilor instituționali. Astfel, s-au creat premisele ca banca să devină un emitent recurent de obligațiuni, cu potențial ridicat de a mobiliza resurse financiare de la o gamă largă de finanțatori“, a comentat Iuliana Musat, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking.

“Această emisiune de obligațiuni arată încă o dată complementaritatea între piața de capital și piața bancară, creându-se astfel un ecosistem în care piața financiară devine mai eficientă și ne bucurăm să fim parte din această transformare. Suntem încântați că am putut să transferăm experiența Alpha Bank în proiecte legate de diversificarea surselor de finanțare prin emisiuni de obligațiuni către Libra Internet Bank”, a declarat Periklis Voulgaris, Vicepreședinte Executiv Wholesale Alpha Bank România

Obligațiunile urmează să fie admise la tranzacționare pe segmentul principal al Bursei de Valori București, categoria Obligațiuni Corporative, prin intermediul Alpha Bank România. Obligațiunile sunt de tip senior, denominate în euro, cu o maturitate de 7 ani și cu o rată a dobânzii de 4,25%, plătibilă anual. Valoarea nominală a unei obligațiuni este de 100.000 euro.