Piața de capital

Libra Internet Bank finalizează cu succes cea de-a treia emisiune de obligațiuni din istoria sa

Libra Internet Bank finalizează cu succes cea de-a treia emisiune de obligațiuni din istoria sa, atrăgând de la investitori echivalentul a peste 21 de milioane de lei, în urma unui plasament privat. Obligațiunile sunt denominate în euro și au o dobândă fixă plătibilă semestrial, în valoare de 6.5% pe an.

 „Libra Internet Bank a dovedit în ultimii ani că poate să navigheze cu succes printre provocări și să fructifice toate oportunitățile apărute. Ne bucurăm că și această emisiune de obligațiuni a stârnit interesul investitorilor, cărora le mulțumim pentru încrederea acordată”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Perioada de subscriere a fost 12-26 iulie 2022, plasamentul fiind intermediat cu succes de către TradeVille. Obligațiunile sunt subordonate, eligibile pentru fonduri proprii de nivel 2, nominative, dematerializate, neconvertibile și negarantate, având o maturitate de 10 ani.

Libra Internet Bank este una dintre cele mai dinamice bănci din regiune, remarcându-se în ultimii ani printr-o ascensiune rapidă către Top 10 bănci din România. Banca este un finanțator important pe nișele pe care este specializată: profesii liberale, proiecte rezidențiale și agribusiness. De asemenea, Libra Internet Bank oferă tehnologie bancară pentru fintech-uri, fiind recunoscută drept cea mai activă bancă din România în acest domeniu. Recent, banca a lansat cardurile Avanpost pentru persoane fizice, cu 3 retrageri gratuite în fiecare lună de la orice bancomat din lume și 10% cashback instant în aproape 600 de locații (Avanposturi).