Fără categorie

Millenium Insurance Broker debutează pe piața AeRO a Bursei de Valori București

Millenium Insurance Broker, companie de brokeraj în asigurări cu o experiență de 25 de ani pe piața din România, debutează astăzi, 27 februarie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Acțiunile companiei, care vor intra la tranzacționare cu simbolul bursier MIB, debutează la bursă în urma realizării plasamentului privat derulat în perioada 13-25 octombrie 2022, în urma căruia Millenium Insurance Broker a atras suma de 4,2 milioane de lei.

„Începând de astăzi avem la bursă acțiunile companiei Millenium Insurance Broker, prima companie care se listează pe piața AeRO a BVB în acest an. Listarea companiei crește reprezentativitatea sectorului de servicii financiare prezent la Bursa de Valori București dar și opțiunile de diversificare a portofoliilor pentru investitori. Dorim mult succes echipei Milenium Insurance Broker și ne bucurăm că au găsit pe piața de capital resursele necesare pentru dezvoltarea afacerii lor.” , a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Prin operațiunea de majorare de capital, compania a emis și a vândut către 42 de investitori, dintre care 32 persoane juridice și 10 persoane fizice un număr de 347,587 acțiuni noi ordinare. În cadrul plasamentului privat au fost subscrise un număr de 601,295 acțiuni ordinare cu o valoare nominală de 0,28 lei/acțiune. Prețul de subscriere în cadrul ofertei a fost de 12 lei/acțiune.

„Suntem încântați să marcăm începutul unei noi etape de creștere pentru Millenium Insurance Broker (MIB) prin listarea la Bursa de Valori București. Realizarea primului plasament privat în vederea atragerii de capital pentru dezvoltare și listarea pe piața AeRO a BVB de astăzi reprezintă două momente importante pentru noi care ne arată sănătatea deciziilor luate de-a lungul timpului și că am construit o companie solidă, respectată și cunoscută. Le mulțumim investitorilor și partenerilor pentru încrederea acordată planurilor noastre ambițioase de dezvoltare. Ne dorim să asigurăm optim nevoile de protecție ale românilor și a firmelor românești, precum și să onorăm așteptările partenerilor și a investitorilor noștri.” a declarat Ștefan Prigoreanu, CEO MIB.

“La MIB am găsit o echipă de profesioniști cu valori comune și o companie cu un potențial mare de creștere. Listarea la Bursă reprezintă un pas important în evoluția MIB, prin care reușește să demonstreze încă o dată soliditatea modelului de business și capacitatea sa de dezvoltare. Ne bucurăm că am putut să contribuim cu experiența noastră la aducerea unei noi companii antreprenoriale la Bursa de Valori București și astfel, să facem împreună pași spre dezvoltarea și consolidarea pieței de asigurări din România.” a declarat Dan Ștefan, membru ne-executiv al CA MIB si co-fondator Autonom Internațional.

Listarea acțiunilor companiei a fost realizată cu sprijinul BRK Financial Group.

„Inaugurăm seria listărilor din anul 2023 de pe piața AeRO cu Millenium Insurance Broker, o companie cu o vechime de peste 25 de ani pe piața asigurărilor, aflată așadar într-o fază avansată a ciclului de dezvoltare. Prin această listare crește reprezentativitatea sectorului financiar, la modul general și al brokerilor de asigurări, în particular, la Bursa de Valori București. Listarea vine ca urmare a derulării unui plasament privat pe care l-am intermediat, în cadrul căruia interesul investitorilor față de MIB a fost unul peste așteptări. Vom continua să asistăm compania, din calitatea de Consultant Autorizat.”, a declarat Răzvan Raț, Director General Adjunct al BRK Financial Group.