FinTech

Parteneriat Salarium și UCMS by AROBS pentru accesarea instant a unui avans din salariu

Salarium, prima platformă de plată a avansului salarial din România, a încheiat un parteneriat strategic cu UCMS by AROBS, una dintre cele mai inovatoare companii românești, specializată în dezvoltarea de soluții integrate de management al resurselor umane și salarizare. Prin acest acord, Salarium oferă angajaților companiilor din portofoliul UCMS by AROBS acces instant la propriile salarii și face posibilă plata avansului direct pe card, prin aplicația cu același nume.

„Prin integrarea cu True HR, soluția software dezvoltată de UCMS by AROBS, aplicația Salarium permite unui număr mai mare de angajați să acceseze, oricând doresc, banii aferenți zilelor lucrate. Aceasta este prima colaborare de anvergură în rândul operatorilor de payroll și ne bucurăm pentru deschiderea și suportul oferit de echipa UCMS by AROBS. Accesarea avansului salarial este un serviciu foarte popular în țările din vestul Europei și ne așteptăm ca tot mai multe companii să dorească să ofere angajaților acest beneficiu extra-salarial, pentru a răspunde nevoilor concrete ale acestora”, a declarat Alina Ștefan, CEO Salarium Fintech.

Pentru companiile din România, această facilitate vine în întâmpinarea departamentelor de HR și simplifică major procesul de acordare a avansurilor.

„Integrarea serviciilor de payroll cu Salarium ne permite să acordăm angajatorilor și angajaților o experiență cursivă, facilă și intuitivă. Companiile reduc la zero birocrația asociată avansurilor din salariu – fără cereri, hârtii, aprobări, transferuri individuale – și impactul asupra fluxului de numerar. De asemenea, angajații care dețin un smartphone își pot gestiona propriul salariu așa cum consideră. Ne onorează încrederea acordată de echipa Salarium și ne bucurăm să putem dezvolta împreună procese digitale eficiente, care oferă suport departamentelor de HR și payroll”, a declarat Ionuț Gherle, Director General UCMS by AROBS.

Cererea pentru servicii de accesare a salariului în momentul dorit este susținută de nevoia angajaților de libertate în luarea deciziilor financiare. De asemenea, dezvoltarea economiei tip gig, în care plata serviciilor oferite este realizată instant, creează condițiile ideale pentru dezvoltarea serviciilor oferite de Salarium, din categoria early wage sau salary on-demand. În acest context, astfel de soluții au potențialul de a fi adoptate de companii și integrate în pachetele de beneficii corporate.

Platforma Salarium a fost lansată la începutul acestui an,  fiind adoptată în scurt timp de un număr de zece companii. Integrarea aplicației Salarium cu platformele de payroll va contribui semnificativ la extinderea gradului de acoperire a serviciilor de acest tip.