FinNews

PayU, eMAG și Alpha Bank Romania extind serviciul Instant Money Back în Ungaria

După succesul înregistrat pe piața locală, PayU, eMAG și Alpha Bank România extind serviciul Instant Money Bank și în Ungaria, astfel încât clienții eMAG care efectuează plăți online cu un card salvat și fac un retur, primesc contravaloarea produselor returnate în maximum 30 de minute de la soluționarea returului.

Instant Money Back este rezultatul inovației și al parteneriatului puternic PayU – eMAG – Alpha Bank, care utilizează platformele Mastercard MoneySend și VISA Direct.

Serviciul Instant Money Back este un proiect dezvoltat și lansat în premieră europeană în 2019, în România, Alpha Bank certificând acest nou tip de tranzacție, în timp ce PayU România a dezvoltat întregul flux operațional care facilitează realizarea tranzacției în mai puțin de 30 de minute pentru clienții eMAG. Pentru a beneficia de Instant Money Back, clienții eMAG pot utiliza cardurile deja salvate în cont sau pot salva cardul la finalizarea comenzii.

„Prin introducerea soluției Instant Money Back, PayU, împreună cu partenerii săi, a oferit un produs  unic în Europa, pe care, după lansarea pe piața locală, îl implementează pentru prima dată pe o piață externă. Pe fondul accelerării generate de pandemie a plăților cu cardul, acest serviciu a contribuit la creșterea încrederii și îmbunătățirea experienței celor care fac cumpărături pe platformele de comerț electronic, oferindu-le un context sigur, simplu și rapid pentru a face achiziții online. Prin lansarea Instant Money Back nu oferim doar o experiență bună la achiziție, ci și una similară la returnarea banilor”, a declarat Elena Gheorghe, Country Manager PayU România.

La rândul său, Mircea Balica, Payments Platform Manager eMAG, a spus: “Căutăm permanent să le oferim clienților noștri servicii cu valoare adăugată, care îi ajută să economisească timp și bani. Prin intermediul Instant Money Back, mai bine de jumătate de milion dintre clienții eMAG din România au primit banii înapoi în câteva minute de la validarea unui retur. În plus, atunci când fac un retur la easybox, clienții Genius primesc banii înapoi pe card imediat ce au închis ușa lockerului. Ne bucurăm că putem oferi acum acest serviciu extrem de apreciat acasă și clienților noștri din Ungaria”.

“Dezvoltarea acestui serviciu împreună cu un retailer important și în premieră europeană a reprezentat un pas semnificativ pentru Alpha Bank Romania. La doi ani distanță, suntem încântați să putem susține creșterea clienților noștri în regiune, tot printr-o colaborare cu PayU și eMAG, în urma căreia punem la dispoziția partenerilor noștri un serviciu inovator, menit să îmbunătățească semnificativ experiența de plată a consumatorilor din piața vecină”, a declarat Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri în cadrul Alpha Bank România.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu o prezență națională de peste 25 de ani. Oferim o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ. Suntem una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar din România, fiind prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe. Compania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia.

Despre PayU

PayU este divizia fintech și plăți online a Prosus, un grup global din domeniul online și unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. PayU este principalul furnizor de servicii de plată online în 50 de piețe cu creștere accelerată, preocupat de crearea de servicii financiare de ultimă oră adaptate nevoilor a peste 450.000 de comercianți și milioane de consumatori. Dedicat dezvoltării oamenilor prin intermediul serviciilor financiare și creării unei lumi fără frontiere financiare, în care toată lumea poate prospera, PayU este unul dintre cei mai mari jucători din zona fintech, cu investiții în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

Operațiunile locale ale companiei din Asia, Europa Centrală și de Est, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa permit combinarea expertizei în zona companiilor cu o creștere accelerată și a cunoștințelor și tehnologiilor locale unice, pentru a ne asigura că clienții noștri au acces la cele mai bune servicii financiare. Mai multe informații puteți găsi la: https://corporate.payu.com/

Prosus, deținătorul PayU, este listată la Euronext Amsterdam (AEX: PRX) și la JSE Limited (XJSE: PRX) și este deținută de Naspers Ltd. Mai multe informații puteți găsi la: https://corporate.payu.com/

În România, PayU lucrează cu parteneri precum: Altex.ro, Allianztiriac.ro, eMAG.ro, Eventim.ro, Elefant.ro, Fashiondays.ro, Flanco.ro, NNdirect.ro, olx.ro, PCgarage.ro, tazz.ro, Telekom.ro, Vodafone.ro și alții.

Despre eMAG

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al comerțului electronic din România și a devenit un lider regional, exportând modelul local cu succes în Bulgaria și Ungaria. De 20 de ani, compania investește constant în servicii bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani.     

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox și livrarea rapidă prin tazz by eMAG, serviciul premium Genius, prin care clienții beneficiază de livrare gratuită și rapidă, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanțare în rate prin eCredit și aplicația de mobil.