Companii

Programul Made in Romania al Bursei de Valori București și-a desemnat companiile finaliste ale ediției a V-a

Made in Romania, programul Bursei de Valori București și-a anunțat și premiat joi, 22 septembrie, companiile finaliste ale ediției din acest an, viitoarele motoare de creștere ale economiei românești. Dintre cele 15 companii finaliste, 6 provin din sectorul IT&C, 2 din sectorul Comerțului, 2 din Industria Prelucrătoarea și câte o companie aparține zonelor Tehnologie în agricultură, Industria farmaceutică, Industria alimentară, FMCG și Educație.

„Suntem la a cincea ediție a programului Made in Romania și vedem, încă o dată, companii din industrii care se dezvoltă puternic în țara noastră și care se armonizează cu structura economiei noastre. Astfel, ponderea cea mai mare o au companiile din sectorul IT&C, performanță pe care am văzut-o și în ediția precedentă, urmate de cele din zona de bunuri de larg consum și de cele din industria prelucrătoare. Toate aceste companii ne inspiră prin determinarea lor și prin capacitatea de a răspunde provocărilor cu optimism și de a le transforma în oportunități de dezvoltare. Vedem companii cu o istorie care se întinde chiar și pe mai bine de 30 de ani, fiind un model de reziliență și continuă adaptare la nevoile consumatorilor, dar și companii care se află pe piață de doar câțiva ani și care deja se remarcă în domeniul lor de activitate. Cu fiecare nouă ediție în care cunoaștem semifinaliștii și apoi finaliștii proiectului Made in Romania descoperim povești antreprenoriale românești de succes cu care ne mândrim. Ne bucurăm că putem oferi această platformă prin care se pot promova și pot accesa strategii care să le ajute în dezvoltarea lor.” a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„  Am ajuns  la  această  etapă  importantă  a  proiectului  Made  in Romania, care consolidează comunitatea de antreprenori formată în jurul programului atât din companii lider, cu tradiție pe piața de capital, cât și companii aflate la început de drum, cu potențial de a deveni reper în economia românească. Această ediție a adus în prim-plan cele 15 povești Made in Romania care s-au remarcat prin inovația pe care o aduc în domeniul lor de activitate, prin dinamica afacerii și prin eforturile constante pe care le fac pentru a deveni motorul economiei românești. În lista companiilor finaliste vedem diversitate și planuri de expansiune ambițioase, care reflectă spiritul antreprenorial românesc. Fiecare companie este unică și ne bucurăm că le putem oferi această platformă prin care să își spună povestea. Le spunem felicitări și le urăm mult succes în continuare”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

Rezultatele au fost obținute în urma celor două etape de selecție a companiilor finaliste, care au avut loc pe 31 iulie – dată la care s-a încheiat perioada de vot al publicului, fiind alese primele 3 finaliste și pe 2 august – dată la care a avut loc întâlnirea juriului, în cadrul căreia s-au desemnat 12 dintre cele 15 povești antreprenoriale de succes. În etapa de vot al publicului s-au strâns

10.132 de voturi valide, prin care votanții și-au arătat suportul pentru compania favorită. Dintre acestea, dotLumen a primit 1.251 de voturi din partea publicului, fiind urmată de Agroland Business System, cu 1.049 de voturi valide și 5 to go, cu 951 de voturi.

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori București în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România. Dezvoltarea platformei www.investingromania.com poziționează Bursa de Valori București ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români. Totodată, platforma este dedicată investitorilor, consultanților și, în special, companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală.

În cursul anului 2022, derularea proiectului este sprijinită de Microsoft “powered by Microsoft”, alături de partenerii: BRK Financial Group, SeedBlink, European Bank for Reconstruction and Development, UiPath, BRD Asset Management, TradeVille, Impetum Group, Banca Transilvania, BT Capital Partners, Dendrio, Mazars, Bondoc și Asociatii, Termene.ro, IFB Finwest, împreună cu susținătorii ANIS, DoingBusiness, Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), Romanian Business Leaders și partenerul media Digi24. La Gala Made in Romania s-au alăturat Purcari Wineries, în calitate de Networking Cocktail Partner, NOAH Watches și Merlins Beverages, în calitate de parteneri ai evenimentului.

Cele 15 companii finaliste, enumerate în ordine alfabetică sunt:

15 to go – vot publicBrand 100% românesc, care activează sub sloganul Smile, there’s coffee! 
2AgricloudCompania monitorizează culturile agricole, podgoriile, livezile și fermele de animale, folosind tehnologia IoT.
3Agroland Business System – vot publicGrup antreprenorial românesc, care operează una dintre cele mai extinse rețele de magazine agricole din România.
4Antibiotice IașiUnul dintre cei mai importanți producători români de medicamente generice.
5Code of TalentPlatformă românească de microlearning pentru corporații și instituții de învățământ.
6Curtea Veche PublishingCompanie cu capital privat, în întregime românesc și una dintre cele mai mari edituri din România.
7Cyscale SystemsCyscale Systems oferă suport companiilor prin protejarea aplicațiilor și a datelor în cloud.
8DeltamedUnul dintre producătorii principali de vehicule pentru intervenții speciale din Europa de Est, cu peste 20 de ani experiență.
9DigisignPrintre furnizorii principali care oferă servicii de infrastructură a cheii publice (PKI) și de securitate a tehnologiei informaților.
10dotLumen– vot publicdotLumen reprezintă o soluție scalabilă pentru mobilitatea persoanelor nevăzătoare.
11FintechOSStart-up care dezvoltă soluții digitale pentru industria financiară, care răspund nevoilor în schimbare ale consumatorilor.
12IRUMFondată în 1953, IRUM este specializată în construirea de mașini și utilaje și devotată fabricării produselor românești
13Merlin’s BeveragesCompania este cunoscută prin brandurile: Vitamin Aqua (lider de piață în categorie), LEMONADE, Pop Cola și VITANIMIX.
14TransaviaAfacere de familie și singurul producător românesc care produce, crește, procesează și distribuie toți puii.
15ZebrapayCompania este specializată în furnizarea de soluții de plată prin cea mai mare rețea de terminale de tip self-service din România.