FinNews

Raiffeisen Bank și EximBank asigură necesarul de lichidități pentru Deltatel

Raiffeisen Bank SA și EximBank au structurat un pachet financiar care securizează necesarul de lichidități pentru activitatea curentă din acest an a companiei Deltatel din Timișoara, unul dintre principalii integratori de sisteme de telecomunicații din Europa de Sud-Est.

Astfel, societatea a beneficiat de un credit în valoare de 5 milioane de lei de la Raiffeisen Bank SA, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari.

 “Acest pachet financiar ne sprijină în mod consistent în vederea atingerii obiectivelor noastre ambițioase. Deltatel este o companie dinamică, în continuă transformare. În ciuda pandemiei, noi ne-am ambiționat să nu batem pasul pe loc și încercăm să fructificăm fiecare oportunitate. În acest sens, ne-am diversificat paleta serviciilor și am investit într-o nouă linie de business: IoT and Smart Solutions. În prezent, portofoliul nostru cuprinde 4 linii de business: Telecom, Software, IoT și Utility Management. Prin intermediul rețelei noastre de parteneri și având proiecte în 17 țări europene, venim în sprijinul clienților noștri cu soluții complet personalizate, care sporesc gradul de eficiență al operațiunilor prin automatizarea unor funcții critice și care creează un mediu de lucru mai sigur pentru angajații clienților noștri”, a spus Gelu Crasnic, CEO Deltatel.

Societate comercială cu capital social integral românesc, Deltatel are 429 de angajați și a raportat afaceri de 12,7 milioane de euro în 2020. Pentru acest an, compania și-a a bugetat afaceri de peste 20 de milioane de euro prin dezvoltarea de linii de business noi in domeniul soluțiilor IoT și serviciilor în infrastructură. Compania oferă servicii și soluții de comunicații de voce, date și video furnizorilor de servicii și furnizorilor de telecomunicații. În cei peste 17 ani de activitate, societatea timișoreană a  livrat cu succes proiecte în peste 70 de țări din peste trei continente, printre clienții săi numărându-se companii precum Orange, Siemens, Nokia, Thales, Ericsson sau Huawei. Deltatel deţine biouri în Timişoara, București şi Sofia.