Companii

SPEEDWELL și Garanti BBVA semnează un nou acord de finanțare pentru a treia clădire THE IVY, proiectul rezidențial premium din nordul Bucureștiului

SPEEDWELL, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari din România, continuă parteneriatul puternic cu Garanti BBVA prin semnarea unui nou acord în scopul finanțării celei de-a treia clădiri a THE IVY, proiectul rezidențial premium, situat aproape de Pădurea Băneasa. Împrumutul actual este de 13,6 milioane de euro.

De asemenea, SPEEDWELL extinde și colaborarea cu RoGBC (Romania Green Building Council), partenerul Garanti BBVA pentru inițiativa Green Home.

Lucrările de construcție pentru a treia clădire au început, iar 40% din apartamentele disponibile au fost deja vândute încă de la lansarea noului stoc de unități.

THE IVY este proiectul rezidențial al dezvoltatorului belgian SPEEDWELL, situat în partea de Nord a capitalei, pe strada Jandarmeriei. Construit pe o suprafață de cinci hectare, acesta cuprinde 10 clădiri cu regim de înălțime P+6 care dispun, în total, de 800 de unități, de la studiouri la apartamente cu două, trei sau patru camere și penthouse-uri. A treia clădire va livra 128 de unități, cu suprafețe cuprinse între 54 mp la 121,6 mp și va dispune de 173 de locuri de parcare.

„Proiectele semnificative nu se construiesc singure. Suntem recunoscători pentru colaborarea de durată cu partenerii noștri, deoarece proiectele noastre sunt rezultatul efortului și dedicării tuturor celor implicați. Garanti BBVA ne-a fost alături încă de la începutul dezvoltării THE IVY, oferind împrumuturi de aproape 30 de milioane de euro. Sustenabilitatea reprezintă un element esențial în dezvoltările noastre și suntem recunoscători că putem continua să atragem finanțări de la parteneri care împărtășesc aceleași principii și valori cu ale noastre. Dorim să mulțumim Garanti BBVA pentru încrederea acordată și așteptăm cu nerăbdare să consolidăm această relație în timp ce construim proiecte pentru viitor”, a declarat Didier Balcaen, CEO și co-fondator SPEEDWELL.

În conformitate cu angajamentul nostru pentru banking sustenabil, ne propunem să finanțăm  proiecte care respectă criteriile noastre de afaceri, dar au și un efect pozitiv asupra mediului și societății, încurajând în același timp un comportament sustenabil din punct de vedere economic din partea utilizatorilor finali. Abordarea noastră este pe termen lung și, în acest sens, le recomandăm în mod proactiv clienților noștri să includă aspecte de sustenabilitate în strategia de dezvoltare a afacerilor lor, deoarece credem cu tărie că toți actorii economici trebuie să ia în considerare aspecte de mediu și sociale în strategia lor de dezvoltare, pentru a-și clădi și consolida o poziție solidă față de riscurile ESG, devenind astfel viabili din punct de vedere economic pe termen lung. Pe lângă eficiența energetică ridicată, proiectul THE IVY îndeplinește cele mai înalte standarde de viață în ceea ce privește sănătatea, calitatea și confortul beneficiarilor finali, precum și conștientizarea unui mod de viață sustenabil. Împreună cu Speedwell și RoGBC, ne propunem să canalizăm resurse financiare către dezvoltarea durabilă, în timp ce educăm beneficiarii finali ai acestor investiții către un stil de viață sustenabil.”, a declarat Bilge Demirer, Director General Adjunct la Garanti BBVA România.

Situat în apropierea pădurii Băneasa, ansamblul THE IVY este bine conectat la punctele principale de interes. Proiectat după conceptul de Transit Oriented Development (TOD), amplasamentul ansamblului permite rezidenților să acceseze în doar 15 minute toate facilitățile necesare, situate la câțiva pași sau la o scurtă distanță cu mașina. Proiectul include și facilități precum un restaurant, o grădiniță, un centru de fitness modern și magazine de proximitate.

Mai mult decât atât, împreună cu MIRO, proiectul office al companiei, aflat la o distanță mai mică de 1 km și care va fi conectat printr-un drum privat, THE IVY formează un ansamblu mixed-use ce      încurajează echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Acesta este situat în apropierea celor mai importante puncte de interes: Aeroportul Internațional Henri Coandă, Băneasa Shopping City și oferă acces rapid către facilități comerciale precum Mega Image, Decathlon, IKEA și Dedeman.

Conceptul THE IVY a primit certificările BREEAM Excellent și GreenHomes, pentru promovarea sănătății și confortului rezidenților prin dezvoltarea de clădiri sustenabile, construite cu grijă față de mediul înconjurător. În aceeași direcție, MIRO a primit certificarea WELL Platinum, cea mai înaltă acreditare pentru o astfel de clădire.

Strategia de sustenabilitate SPEEDWELL se află în centrul fiecărui proiect și se bazează pe piloni importanți, cum ar fi confortul clienților și al comunităților locale, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, eficientizarea resurselor și utilizarea terenurilor, siguranța, adaptarea la schimbările climatice și mediul înconjurător. Partenerul de finanțare Garanti BBVA împărtășește valori similare în angajamentul său de a investi și de a promova practicile de finanțare durabilă.

SPEEDWELL a finalizat lucrările de construcție pentru Clădirea 1 și Clădirea 2, totalizând 228 de unități, și a predat sau este în curs de predare a apartamentelor. Astfel, compania avansează în dezvoltarea celei de-a treia clădiri prin asigurarea sprijinului financiar necesar pentru realizarea lucrărilor de construcție conform standardelor de calitate și sustenabilitate stabilite.

Echipele interne din departamentele financiar și juridic ale SPEEDWELL reprezentate de Natalia Sarpi, CFO și Simona Alecu, Business Lawyer, au oferit sprijin deplin pe tot parcursul procesului.