Piața de capital

TEILOR Holding anunță intenția de a emite obligațiuni de 45 de milioane de lei pe piața AeRO

TEILOR Holding S.A., grupul de companii care include lanțul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange și compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, anunță intenția privind prima operațiune pe piața de capital din România.

Grupul are în vedere realizarea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei până la sfârșitul anului.

„Am urmărit evoluția recentă a pieței de capital din România și suntem încântați de integrarea finanțării prin Bursa de Valori București în strategia de dezvoltare a afacerilor TEILOR Holding. De-a lungul anilor, strategia noastră a fost întotdeauna legată de capitalizarea profiturilor pentru a continua dezvoltarea durabilă a grupului, sprijinită de finanțarea bancară. Astăzi, ne aflăm într-un moment determinant pentru afacerile noastre, deoarece avem posibilitatea să accelerăm procesul de dezvoltare a acestora, precum și să creștem semnificativ amprenta noastră, în România și în toată Europa. Suntem un grup de companii paneuropean robust, bine capitalizat, cu o notorietate puternică a mărcii și cu planuri de dezvoltare ambițioase. Prin urmare, suntem încrezători că având alături de noi investitorii BVB, ne vom putea continua dezvoltarea într-un ritm accelerat,” a declarat Florin Enache, Președinte al Consiliului de Administrație și fondator al TEILOR Holding.

Potrivit acestuia, capitalul atras de la investitori va fi împărțit și utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri. Mai mult de jumătate din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcționat către TEILOR SRL și va fi utilizat pentru extinderea rețelei de magazine de bijuterii în România și Europa, precum și pentru investiții în platforma de e-commerce.

Aproximativ 18% din capital va fi direcționat către Invest Intermed GF IFN, iar fondurile vor fi utilizate pentru deschiderea de agenții noi și capitalul de lucru necesar acestora, precum și investiții care vor accelera creșterea cotei de piață a companiei în România. Restul sumei, aproximativ 27%, va fi direcționată către Teilor Invest Exchange și va fi utilizată în principal pentru finanțarea dezvoltării rețelei de agenții în România și capitalului de lucru necesar acestora.

TEILOR Holding a fost înființată în 2021 și reunește sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin și Geanina Enache. Holdingul are un capital social de 350,5 milioane de lei și este asociat unic al TEILOR SRL, lanț de magazine de bijuterii de lux prezent în România, Polonia, Ungaria și Bulgaria, Teilor Invest Exchange SRL, o rețea de exchange offices, și Invest Intermed GF IFN SRL, o instituție financiară ne-bancară care desfășoară o activitate de intermediere financiară în sistem de împrumut pe termen scurt cu gaj, ultimele operând împreună sub marca MoneyGold.

La 30 iunie 2021, companiile care fac parte din TEILOR Holding aveau 497 de angajați în Romania și în străinătate.