Asigurări

Top 3 motive pentru care părinții încheie asigurări pentru copii: acces la studii de calitate, sprijin la majorat și finanțarea primei afaceri

Tot mai mulți părinți sunt interesați de produsele de economisire pentru copii, iar majoritatea pun bani deoparte pentru asigurarea accesului la studii de calitate în țară sau străinătate, pentru a le oferi copiilor un sprijin financiar la împlinirea vârstei de 18 ani, dar și pentru a-i ajuta să înceapă prima afacere, arată datele disponibile la nivelul Allianz-Țiriac.

În medie, părinții care asigură viitorul copiilor prin produsele dedicate Allianz-Țiriac direcționează circa 2.400 de lei pe an, echivalentul alocației anuale. Suma medie a crescut constant în ultimii ani, confirmând conștientizarea nevoii de protecție și economisire.

“Clienții noștri sunt de regulă părinți responsabili, conștienți de faptul că asigurarea are o serie de avantaje care nu pot fi întâlnite la niciun un alt produs de economisire. De exemplu, copilul primește la finalul contractului suma stabilită de părinte, chiar și în situația în care, din motive obiective, acesta nu îi va mai fi alături. Acest lucru este posibil datorită asigurării de viață de care părintele beneficiază pe întreaga durată a contractului”, a declarat Marilena Bârliga, Director Market Management și Comunicare, Allianz-Țiriac.

Asigurarea Zâmbet de la Allianz-Țiriac poate fi încheiată din prima zi de viață a copilului, iar perioada de plată a primelor este minimum 10 ani. La împlinirea vârstei de 18 ani, copilul va avea acces la rentele de studii și/sau fondul de economisire, care includ dobânda garantată de Allianz-Țiriac, valoarea corespunzătoare fondului de participare la profit și un bonus de fidelitate. Spre deosebire de alte produse de economisire, suma acumulată este scutită de impozit.

Este important de știut că planurile de economisire pentru copii sunt cu atât mai eficiente, cu cât părinții încep să pună bani deoparte cât mai devreme și în mod susținut pe termen lung.

Părinții pot extinde beneficiile asigurării prin adăugarea de acoperiri prin clauze suplimentare, atât pentru ei cât și pentru copii. Clauzele care oferă acoperire în cazul fracturilor, arsurilor, intervențiilor chirurgicale din accident și bolilor grave se numără printre cel mai frecvent achiziționate și pornesc de la aproximativ 200 de lei pe an.