FinNews

Alpha Bank Romania susține mediul antreprenorial prin programele: IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation

Alpha Bank Romania se alătură celor patru noi programe guvernamentale ce au ca principale priorități dinamizarea producției locale, susținerea construcțiilor inclusiv în zona „green”, stimularea productivității și competitivității în domeniul agricol, precum și sprijinirea proiectelor cu componentă inovatoare și digitală: IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest și Innovation.

“Înțelegem provocările antreprenorilor care dezvoltă afaceri și creează locuri de muncă și suntem pregătiți să le susținem proiectele inclusiv prin acordarea de finanțări prin intermediul acestor noi programe destinate îmbunătățirii competitivității și rezilienței în mediul antreprenorial local și generării de valoare adăugată în economia românească. IMM-urile și startup-urile au nevoie de susținere adaptată activității lor, iar la Alpha Bank pot beneficia de soluțiile potrivite pentru amplificarea potențialului de creștere”, a declarat Dragoș Drăghici, Director în cadrul Direcției IMM a Alpha Bank Romania.

Noile programe guvernamentale sunt destinate accesării de credite pentru investiții și/sau capital de lucru, susținute prin garanții de stat de până la 90% din valoarea finanțărilor solicitate, emise de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) și Fondul Român de Contragarantare (FRC).

În cadrul noilor programe, IMM-urile eligibile beneficiază și de un ajutor de stat sub formă de grant care acoperă integral valoarea comisionului de risc și a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanției, dobânda pe o perioadă de 24 luni de la acordarea creditului, precum și de o componentă nerambursabilă de maximum 10% din valoarea finanțării garantate, în condițiile prevăzute de fiecare program.

Pot fi accesate credite în valoare de până la 10 milioane lei pentru proiectele de investiții, respectiv în valoare de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru.

Alpha Bank Romania primește deja solicitări de finanțare prin programele IMM Prod și Garant Construct, iar beneficiarii care doresc să aplice se pot înscrie pe site-ul www.imminvest.ro.

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă România, și în Regatul Unit,  Luxemburg și Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.