Fără categorie

Banca Transilvania lansează creditul de 5 ori APIA pentru fermieri

Banca Transilvania pune la dispoziția fermierilor o nouă oportunitate de finanțare prin lansarea Creditului De 5 ori APIA. Acest credit are ca scop sprijinirea agricultorilor în dezvoltarea culturilor agricole și creșterea animalelor, oferindu-le posibilitatea de a obține până la de 5 ori valoarea unui credit anual APIA.

Unul dintre aspectele semnificative ale acestui nou produs financiar este parteneriatul încheiat între Banca Transilvania și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), care aduce un beneficiu deosebit pentru fermieri. Astfel, fermierii nu sunt obligați să prezinte alte garanții pentru a accesa acest tip de împrumut, deoarece garanțiile FGCR acoperă până la 80% din valoarea finanțărilor.

Creditul De 5 ori APIA reprezintă o soluție care extinde accesul fermierilor la finanțare prin prelungirea perioadei de acordare a creditului și prin includerea unor categorii de beneficiari noi. Finanțările sunt acordate pe o perioadă de 5 ani, în loc de 3 ani, cum este cazul Creditului De 3 ori APIA, și sunt disponibile și pentru fermierii cu activitate în zootehnie.

Principalele avantaje ale acestui credit includ:

1. Obținerea a 90% din subvenția APIA pentru următorii 5 ani.

2. O dobândă avantajoasă, calculată pe baza ROBOR 6M la care se adaugă 2%, la care se aplică un comision de acordare și un comision aferent garanției fondului, în sumă de 1% fiecare.

3. Garanțiile FGCR care acoperă până la 80% din valoarea finanțărilor.

De asemenea, pentru fermierii care au accesat deja Creditul De 3 ori APIA Sector Vegetal, Banca Transilvania poate suplimenta plafonul până la nivelul maxim al Creditului De 5 ori APIA, oferind astfel oportunitatea de a beneficia de finanțare suplimentară.

Un aspect demn de menționat este și faptul că fermierii au posibilitatea de a aplica online pentru acest credit, prin intermediul platformei finantariagricole.ro.

Sorin Ignat, Director Agribusiness la Banca Transilvania, subliniază importanța angajamentului băncii în susținerea agriculturii românești: “În acest an, BT a acordat peste 3.600 de credite în valoare de peste 2,6 miliarde de lei, din care peste 350 de milioane de lei reprezintă împrumuturile APIA. Angajamentul nostru este să contribuim la modernizarea agriculturii prin finanțare, specializare și tehnologizare.”

Cu peste 30.000 de clienți din sectorul agribusiness și o valoare totală a finanțărilor de peste 5 miliarde de lei pentru acești clienți, Banca Transilvania rămâne un partener de încredere pentru fermierii din România, susținând dezvoltarea durabilă a sectorului agricol.