Piața de capital

BCR listează pe 12 octombrie o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 334 milioane lei

Banca Comercială Română (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, listează miercuri, 12 octombrie, o nouă emisiune de obligațiuni corporative, în valoare de 334 milioane lei, sub simbolul bursier BCR28C. Aceasta este a treia finanțare prin obligațiuni listate la Bursă a BCR din acest an, iar valoarea totală a obligațiunilor BCR disponibile la tranzacționare este de peste 4 miliarde de lei.

„În ciuda unui context de piață dificil, ne propunem să asigurăm normalitate și continuitate în privința activităților noastre pe piața de capital. Receptivitatea investitorilor reprezintă implicit o validare a strategiei noastre de contribuție la crearea de prosperitate în România. Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei pentru eforturile depuse în aceste condiții dificile, investitorilor pentru încredere și partenerilor de la Bursa de Valori București pentru capacitatea demonstrată de a oferi permanent cadrul necesar unor astfel de oportunități.”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

„BCR este unul dintre cei mai activi emitenți de la Bursa de Valori București, folosind cu consecvență bursa ca mijloc principal de finanțare. Ne bucurăm să vedem faptul că a revenit și anul acesta cu două emisiuni de obligațiuni corporative și o emisiune de obligațiuni verzi, având o valoare de peste 1 miliard de lei. În prezent, echipa BCR are listate 7 emisiuni de obligațiuni cu

o valoarea cumulată de peste 4 miliarde de lei, o performanță care dovedește eficiența pieței de capital în furnizarea de soluții pentru instituțiile financiare. Astfel, activitatea intensă din ultimii 2 ani a făcut ca BCR să fie un partener de bază în promovarea pieței de capital ca resursă de dezvoltare a companiilor din România și implicit a economiei românești.”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

BCR a emis și vândut către 10 obligatari un număr de 668 obligațiuni corporative cu o valoare nominală de 500.000 lei și cu scadența la 6 octombrie 2028, cu o rata a dobânzii fixă de 9,57% p.a. Emisiunea de obligațiuni care intră miercuri la tranzacționare este a 8 listată de BCR la Bursă și a treia din acest an. Prima emisiune de obligațiuni emisă a ajuns la maturitate, în prezent fiind tranzacționate în total 7 emisiuni corporative și verzi emise de BCR. Cea de-a doua emisiune de obligațiuni, în valoare de 600 milioane lei, se tranzacționează din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26. În 2021, BCR a listat alte trei emisiuni de obligațiuni, dintre care una de obligațiuni verzi: BCR28, BCR28A și BCR28B. Anul acesta, BCR a listat pe piața Reglementată a Bursei de Valori București 3 emisiuni de obligațiuni, dintre care prima și a treia corporative, BCR27 și BCR28C, în timp ce a doua a fost o emisiune de obligațiuni verzi, BCR27A.

Membră a Erste Group, BCR este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operațiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi piețe de capital), precum și societățile de profil de pe piața leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuințe.