FinNews

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Conducerea Alpha Bank s-au întâlnit pentru a discuta despre transformarea digitală a Greciei și a României

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, împreună cu echipa sa și Conducerea Alpha Bank, sub îndrumarea CEO-ului Grupului, Vassilios Psaltis, s-au întâlnit săptămâna trecută, la Atena, la sediul central al Alpha Bank, pentru a discuta despre rolul crucial pe care fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și sistemul bancar ar trebui să îl joace în transformarea digitală a Greciei și a României, precum și despre angajamentul Alpha Bank de a susține economia românească prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank România.

La întâlnire au participat și membrii Comitetului Executiv al băncii, Spyros Filaretos, Director General pentru Creștere și Inovare, Lazaros Papagaryfallou, CFO, Stefanos Mytilineos, COO, și Sergiu Oprescu, Director General al Rețelei Internaționale și Președinte Executiv Alpha Bank Romania, în timp ce dl Burduja a fost însoțit de dl Eduard Mititelu, Subsecretarul de Stat și de dl Ioan Istrate, Consilierul Ministrului.

Sebastian Burduja și conducerea Alpha Bank au discutat despre oportunitățile semnificative de investiții în sectorul digital în cele două țări, datorită PNRR. De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au analizat și punctele de convergență dintre obiectivele de transformare digitală ale celor două țări și despre contribuția esențială a sectorului bancar la accelerarea digitalizării. Totodată, dl Burduja și dl Psaltis au subliniat faptul că transformarea digitală vine cu beneficii importante atât pentru economie, cât și pentru cetățeni, Grecia și sistemul bancar elen fiind un exemplu în acest sens.

Întâlnirea confirmă angajamentul Grupului Alpha Bank față de piața românească, prin intermediul subsidiarei sale, Alpha Bank România. Conducerea Alpha Bank a subliniat totodată că banca este pregătită și dispune de capitalul și expertiza necesare pentru a finanța economia românească și pentru a contribui la modernizarea și consolidarea competitivității mediului de afaceri.