FinNews

CEC Bank acordă peste 350 de milioane de euro IMM-urilor pentru creșterea sustenabilă și economia verde

În data de 26 octombrie 2023, CEC Bank a semnat un important acord cu Fondul European de Investiții (FEI) pentru a sprijini IMM-urile și companiile mici cu capitalizare medie din România. Această inițiativă are ca scop creșterea competitivității acestor afaceri și tranziția către o economie verde și sustenabilă în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României.

În cadrul acestui parteneriat, CEC Bank se angajează să acorde împrumuturi avantajoase IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie, oferind dobânzi reduse, scadențe extinse și cerințe de garanții diminuate. Prin intermediul acestui acord, CEC Bank pune la dispoziția beneficiarilor un plafon total de 105 milioane de euro din partea FEI, pentru a susține dezvoltarea acestor afaceri.

Un aspect semnificativ al acestui parteneriat este faptul că CEC Bank va funcționa ca intermediar pentru facilitatea de garantare din cadrul InvestEU, contribuind astfel la susținerea dezvoltării economice și a IMM-urilor în România. CEC Bank a dezvoltat o colaborare de succes cu FEI, semnând acum cel de-al patrulea acord pentru a sprijini clienții băncii și economia românească în ansamblu.

Un element cheie al acestui parteneriat este experiența vastă a CEC Bank ca intermediar financiar în cadrul programelor de finanțare și garantare gestionate de FEI. Acest lucru va consolida implementarea noilor produse de garantare, contribuind la consolidarea poziției CEC Bank ca bancă preferată a IMM-urilor din România. Cu acest nou acord, portofoliul de credite al CEC Bank în parteneriatele cu FEI depășește 450 de milioane de euro, ceea ce indică angajamentul lor constant pentru sprijinirea IMM-urilor.

Plafonul contractat de CEC Bank în cadrul acestui parteneriat este de 105 milioane de euro, din care 70 de milioane de euro sunt destinați sprijinirii competitivității IMM-urilor, iar 35 de milioane de euro pentru promovarea sustenabilității. Acest lucru va permite companiilor eligibile să acceseze resursele necesare pentru consolidarea și dezvoltarea afacerilor, dar și pentru a face tranziția către o economie verde, sustenabilă, în concordanță cu tendințele de dezvoltare la nivel european și internațional.

CEC Bank, cu cea mai lungă tradiție din România, a fost fondată în 1864 și are acum cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale. Această bancă universală de top oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari prin multiple canale de distribuție, inclusiv unități bancare, rețele de ATM și POS, servicii online de internet banking și mobile banking.

Prin intermediul acestei inițiative, CEC Bank își asumă un rol cheie în sprijinirea IMM-urilor și companiilor mici cu capitalizare medie pentru a promova creșterea economică durabilă și tranziția către o economie verde. Această acțiune reprezintă un pas semnificativ în direcția consolidării economiei românești și a contribuției la dezvoltarea sustenabilă a țării.