Piața de capital

Connections Consult debuteaza pe piata AeRO

Connections Consult, companie infiintata in 2005 si lider pe piata de transformare digitala din Romania, a debutat astazi, 22 septembrie, pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul bursier CC. Compania  isi desfasoara activitatea la nivel regional, avand birouri in Romania, Bulgaria si Serbia. Anterior listarii, Connections Consult a derulat un plasament privat de actiuni prin care a atras de la investitorii din piata de capital fonduri de 10 milioane de lei, destinate deschiderii unei subsdiare in State Unite ale Americii, investitii in produse proprii si in alte companii din domeniu.

„Listarea Connections Consult consolideaza sectorul de companii IT si software prezente la Bursa de Valori Bucuresti, fiind a patra companie din acest domeniu care vine in acest an pe piata de capital.  Este de asemenea cea de-a 19-a companie care se listeaza la bursa in 2021. Echipa Connections Consult a crescut mult in 15 ani de activitate si ne bucuram ca putem sa sprijinim si sa fim martorii ascensiunii companiei pe piata locala si internationala, a spus Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Dupa 15 ani de experienta in tehnologie si eficientizarea proceselor de business, marcati de o crestere constanta a cifrei de afaceri si a profitului, avem toate motivele sa fim optimisti ca, odata cu intrarea pe piata de capital, planurile noastre de dezvoltare, in tara si peste hotare, vor fi impulsionate si sustinute intens de acest nou statut de companie listata. Ne aflam intr-un moment favorabil, cand afacerile si intreaga societate fac pasi accelerati in directia transformarii digitale si suntem gata sa valorificam aceste oportunitati. Finantarea atrasa de la investitori ne ajuta in extinderea pe pietele externe, vizand in primul rand piata din America de Nord, la dezvoltarea de produse, in zona robotilor specializati si in cea a folosirii tehnologiei pentru promovarea energiei verzi, precum si la achizitia de companii cu profil complementar. De asemenea, vizam extinderea echipei de specialisti, inclusiv la nivel de management, si speram ca mecanismele pietei de capital, de tip Stock Options Plan, sa ne ajute a aduce alaturi de noi unii dintre cei mai buni profesionisti din piata, atat in Romania, cat si din alte tari”, spune Bogdan Florea, CEO si fondator Connections Consult.

Listarea Connections Consult vine dupa derularea in luna iulie 2021 a unui plasament privat de actiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un numar de 144.928 de actiuni noi cu o valoare nominala 0,10 lei. Actiunile au fost oferite in cadrul plasamentului privat la un pret de 69 lei/actiune, compania reusind sa atraga din piata de capital fonduri in valoare de 10 milioane de lei. In plasament au subscris un numar de 184 de investitori, dintre care 45 investitori calificati (inclusiv profesionali), iar restul 139 de retail. Plasamentul privat si listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Prin listarea actiunilor Connections Consult de catre TradeVille, piata AeRO castiga un nou emitent cu expunere internationala, expunere care speram noi sa creasca din ce in ce mai mult. Connections are deja afaceri care poarta produsele companiei din SUA pana in India si Vietnam, trecand prin cele mai mari tari ale Europei de Vest, dar si prin Orientul Mijlociu. Suntem increzatori ca bursa din Romania poate furniza “combusibilul” prin care ingeniozitatea romaneasca sa faca inconjurul globului, iar succesul finantarii Connections este o noua dovada in acest sens”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

Connections Consult face parte dintr-un grup de companii de tehnologie specializat in transformarea digitala a afacerilor care include de asemenea Connections Technologies si Outsourcing Support Services. Compania opereaza patru centre de livrare in Bucuresti (2), Belgrad (1), Sofia (1), si gestioneaza reprezentanti de vanzari in Germania, Arabia Saudita si Serbia. Echipa CC ofera servicii de hiper-automatizare, dezvoltare de software personalizat, suport pentru operatiuni de infrastructura IT si externalizarea proceselor de afaceri cu suport tehnologic. Compania are peste 300 de angajati.

Connections Consult a inregistrat in 2020 o cifra de afaceri de 32,3 milioane de lei, in crestere cu 10,6% fata de nivelul inregistrat in 2019 (29,2 milioane lei). Cea mai mare parte din venituri sunt generate de serviciile de externalizare a proceselor de business (2020: 22,7 milioane lei din structura cifrei de afaceri), urmate de celelalte categorii de servicii, infrastructura IT, dezvoltare software si Robot Process Automation. Profitul net al companiei in 2020 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei, o crestere 100% fata de 2019 (1,15 milioane). Pentru finalul acestui an, compania estimeaza o cifra de afaceri de 35,9 milioane de lei si un profit net de 2,6 milioane lei.