Asigurări

UNSAR despre falimentul City Insurance

UNSAR a luat nota de decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară privind o societate de asigurări care nu este Membra a asociației.

Impactul situației este cu siguranță important, însă piața asigurărilor RCA din România va continua să funcționeze și va depăși această situație, iar deținătorii de polițe RCA emise de către acea societate și păgubiții sunt protejați de lege prin mecanismele de protecție construite în acest sens.

Totodată, susținem în continuare inițiativele legislative care vin în beneficiul consumatorilor și care asigură un cadru de funcționare optim și sustenabil pe termen mediu și lung. Salutăm pe această cale lansarea în dezbatere publică a proiectului de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguraților prin care se modifică termenul în care Fondul este îndreptățit să efectueze plăți din disponibilitățile sale către creditorii de asigurări. Această dispoziție nou introdusă este o măsură de protecție suplimentară a acestei categorii protejate de lege de consecințele insolvenței unui asigurător.

Ne exprimăm încrederea că partenerii instituționali vor lua deciziile potrivite și punem la dispoziție întregul nostru know-how pentru a ne asigura că impactul asupra consumatorilor și pagubiților va fi cât mai redus.

Subliniem că vorbim despre o industrie care este mult mai diversă decât doar zona de RCA, și ne referim aici în mod special la asigurările de viață, sănătate, accidente, de bunuri și proprietăți, locuinte și nu numai.

Punctăm că, în astfel de perioade care impactează piața și mai ales după un an dificil, de pandemie, industria de asigurări continuă să ofere serviciile de care românii au nevoie, așa cum o arată cercetările sociologice prezentate în comunicatele noastre de presă anterioare, și să răspundă nevoilor în schimbare ale acestora.