Piața de capital

Dr. Fischer Dental debutează pe piața AeRO

Dr. Fischer Dental, lider al pieței de tehnică dentară din România, s-a listat astăzi, 22 februarie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier DENT. Debutul la Bursă are loc după derularea unui plasament privat prin care compania a atras de la investitori 5,1 milioane de lei, fonduri destinate extinderii pe plan național și internațional.

„Piața AeRO începe să devină locul predilect de finanțare al antreprenorilor români, lucru care ne onorează. Dr. Fischer Dental este a patra companie care sună clopoțelul Bursei de la începutul anului, la care se adaugă alte două companii care au listat obligațiuni. Prin această nouă listare, investitorii din piața de capital au acces la un nou jucător din piața serviciilor medicale. Le urez mult succes la Bursă și îi așteptăm în continuare pe piața de capital pentru noi runde de finanțare”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„Munca noastră de peste 25 de ani a redat zâmbetele a zeci de mii de pacienți, beneficiarii finali ai serviciilor noastre, generând satisfacții profesionale pentru mii de medici stomatologi care au apelat la noi pentru calitate și promptitudine. Odată cu listarea acțiunilor, suntem convinși că le vom aduce motive de mulțumire și investitorilor care au ales să ne susțină în strategia de creștere. Dr. Fischer Dental este lider pe piața serviciilor de tehnică dentară din România, iar prin finanțarea obținută pe piața de capital putem să ne consolidăm poziția pe plan local, ducând serviciile noastre în orașe mai mici, unde cererea este slab acoperită. Pe de altă parte, am început extinderea pe plan internațional, deschizând un laborator în Germania, ceea ce ne va crește numărul de oportunități pe care le putem valorifica pe această piață”, a declarat Dr. Antoaneta Fischer, Fondator și Președinte al Consiliului de Administrație, Dr. Fischer Dental.

Dr. Fischer Dental a derulat un plasament privat de acțiuni în noiembrie 2021 prin care compania a vândut către 78 de investitori un număr de 900.936 acțiuni, la un preț de 5,7 lei per acțiune. Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Începând cu 22 februarie 2022, Bursa de Valori București alături de TradeVille ajută România să aibă un zâmbet frumos prin începerea tranzacționării acțiunilor Dr. Fischer Dental (având simbolul DENT). Astfel, cea mai mare companie de tehnică dentară din țara noastră devine și cea mai nouă stea în panoplia pieței AeRO și a bursei naționale. Suntem încrezători că acest prim pas va ajuta societatea să își întindă «aripile» și să poată deveni una dintre cele mai mari companii de acest gen din întreaga Europă. Noi cei din echipa TradeVille le dorim mult succes și să aibă mereu motive de a zâmbi fericiți”, Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille.

Dr. Fischer Dental a fost înființată sub forma unui laborator de tehnică dentară în 1995 de către dr. Antoaneta Fischer și dr. Peter Paul Fischer, o familie de medici stomatologi care avea la acea dată experiență de muncă bazată pe activitatea desfășurată în Berlin și Dusseldorf. Sub numele actual, compania funcționează în București din 2014. Dr. Fischer Dental este specializată în producția de lucrări protetice dentare, precum coroane dentare, punți dentare, proteze dentare, aparate ortodontice, fațete dentare. Principalii clienți ai Grupului sunt cabinetele stomatologice și alte laboratoare de tehnică dentară, atât din străinătate – Germania, Italia, Franța, Belgia, Olanda, Suedia, Elveția, Canada și Israel, cât și din România. Emitentul deține integral pachetele de părți sociale ale Dr. Fischer Digital Lab, SDS SRL înființate în România și Dr. Fischer Dental GmbH, înființată recent în Dusseldorf, Germania.

Cifra de afaceri a Grupului a fost în 2021 de 10,4 milioane de lei. Dintre acestea, 99,9% din venituri au provenit din vânzarea de lucrări protetice, iar cifra de afaceri realizată de Emitent a fost de 9,8 milioane de lei. La nivel de Grup, numărul total de angajați a fost de 77 persoane, la sfârșitul anului 2021.