FinNews

Dupa BT, BRD și Alpha Bank Romania și Raiffeisen Bank România obține în instanță suspendarea ordinului ANPC cu privire la componenta ratelor de credit

Raiffeisen Bank România a obținut în instanță suspendarea ordinului emis de ANPC cu privire la modul de calcul al ratelor de credit. Astfel, ca urmare deciziei pronunțată de Curtea de Apel București în data de 30 iunie 2023, este suspendată aplicarea  măsurilor dispuse de ANPC contra băncii, în luna mai a acestui an.

Totodată, Raiffeisen Bank a inițiat demersurile legale prin care solicită instanței anularea ordinului ANPC, suspendarea decisă vineri de Curtea de Apel fiind valabilă până la soluționarea definitivă a acțiunii în anularea ordinului.

Astfel, până în prezent ANPC pierde a pierdut în instanță împotriva BT, BRD, Alpha Bank și Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank România reamintește tuturor clienților actuali și potențiali că au posibilitatea de a alege acea modalitate de rambursare a creditului care  se potrivește cel mai bine nevoilor lor, în rate egale sau în rate descrescătoare, cu respectarea prevederilor legale si a normelor interne referitoare la gradul maxim de îndatorare. Opțiunea este valabilă de la începutul perioadei contractuale și pe toată durata de derulare a unui credit.