FinNews

EximBank finanțează cu 20 mil. lei Pet Star Holding, lider în producția de ambalaje PET

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru companiei Pet Star Holding din Ialomiţa, cel mai mare producător de preforme PET (eprubete din plastic din care apoi sunt formate flacoanele PET) din România și zona Balcanilor, ca volum de producție și varietate de formate. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 20 milioane de lei, acordat cu garanție de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, care acoperă 90% din valoarea finanțării.

Ne bucurăm că, prin facilitățile acordate, putem susține activitatea unuia dintre cei mai importați producători români, acordul semnat cu această companie din elita business-ului fiind o reconfirmare a disponibilității și capacității noastre de a propune soluții financiare smart pentru toți antreprenorii. Capitalul românesc are forţa de a crea companii puternice în regiune, iar EximBank le poate susține continuând să-și onoreze angajamentul de a furniza pachete de finanțare care să asigure mediului de afaceri resursele pentru activitatea curentă sau pentru dezvoltare, adaptate la realitățile economice”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

Perioada incertă generată de pandemia de coronavirus a avut efecte asupra activității Pet Star Holding, din cauza carantinării granițelor anumitor țări și prin îngreunarea transporturilor internaționale. Acestea au provocat întârzieri în aprovizionarea cu materii prime. Pentru a preîntâmpina întreruperea fluxului uzual de producție al companiei, Pet Star a implementat rapid un plan anti-criză, reușind astfel să-și consolideze poziția competitivă pe piață.

„Cred că pentru mulți dintre noi această perioadă nu a fost deloc simplă. Deși contextul pandemic ne-a forțat să trecem printr-o perioadă dificilă, situația în sine ne-a determinat să căutăm în mod constant soluții într-un mediu extrem de impredictibil. Ne bucură faptul că strategia noastră de criză s-a dovedit a fi una eficientă și, chiar dacă provocările vor continua să apară, cu siguranță, suntem mai bine pregătiți să identificăm soluțiile eficiente pentru business-ul nostru. Având și acest parteneriat cu EximBank, care ne facilitează finanțarea activității curente, putem să ne concentrăm atenția pe derularea investițiilor pentru extinderea liniilor de producție, prin integrarea pe verticală a business-ului cu includerea rPET-ului fabricat în cadrul Pet Star Recycling, cea mai tânără companie din grupul Pet Star. Toate acestea vor favoriza consolidarea poziției noastre pe piața pe care activăm, creându-ne totodată un avantaj competitiv în fața unor eventuale noi provocări”, a declarat Mirela Drăgoi, preşedintele executiv al Pet Star.