FinNews

OTP Bank România finanțează cu 15 mil. lei compania Nutriva

OTP Bank România a acordat Fabricii de Nutreţuri Combinate Nutriva, din județul Vaslui, un credit în valoare de 15 milioane de lei, iar EximBank a emis o garanție de stat care acoperă 90% din valoarea finanțării, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari și IMM-urilor cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019.

Fondurile acordate de OTP Bank România, cu garanție EximBank, au ca destinație acoperirea cheltuielilor aferente contractelor comerciale în derulare ale companiei, cât și a cheltuielilor generale.

Fabrica de Nutreţuri Combinate Nutriva este parte a Grupului de Firme Safir, care produce carne de pa­săre, preparate şi semipreparate din carne de pasăre sub brandurile Deliciosul de Vaslui, Zdravăn Moldovenesc şi Fomică?, un business 100% românesc început de la zero în urmă cu 30 de ani.

 „La nivel global, afacerile de familie contribuie la dezvoltarea economiei, iar acesta ne dorim să devină un trend și pentru companiile locale. Ca susținători activi ai mediului de afaceri, suntem recunoscători că putem fi parte din povestea Nutriva, o companie cu o poveste autentică, scrisă cu pasiune. Ne asumăm rolul de consilieri și susținători ai afacerilor inițiate cu suflet și rămânem parteneri financiari de încredere în susținerea unor business-uri puternice și curajoase cum este Nutriva.”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

 „Suntem încântați că, împreună cu OTP Bank România, putem contribui la menținerea activă a lanțului de producție pentru un business antreprenorial românesc, prin infuzia de capital pentru activitatea curentă. Garanțiile reprezintă o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, iar EximBank are capacitatea de a structura, în parteneriat cu băncile comerciale, soluţii eficiente care facilitează accesul la finanţări avantajoase de care au nevoie societățile mari și IMM-urile în depășirea provocărilor pandemiei”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

 „Ne bucură și ne încurajează suportul oferit de OTP Bank și EximBank pentru susținerea activității Grupului de firme SAFIR, prin finanțarea operațiunilor curente ale Fabricii de Nutrețuri Combinate Nutriva. Această tranzacție reprezintă, din punctul nostru de vedere, încă o confirmare a implicării EximBank în susținerea capitalului autohton și a determinării OTP Bank de a dezvolta parteneriate de lungă durată cu jucători importanți din industrii relevante. Ni se dovedește, încă o dată, că, prin implicare susținută și abordare profesionistă, pot fi generate astfel de tranzacții cu valoare adăugată reală atât pentru partenerii implicați, cât și pentru întreaga economie regională, mai ales în această perioadă plină de provocări”, a precizat George SAFIR, Manager General al Grupului.