Piața de capital

Purcari Wineries beneficiază de servicii de market maker al emitentului din partea Raiffeisen Centrobank

Raiffeisen Centrobank începe activitatea de Market Maker al Emitentului pentru Purcari Wineries pe 1 septembrie.

Purcari Wineries devine prima companie listată la Bursa de Valori București care beneficiază de servicii de Market Maker al Emitentului din partea a doi intermediari.

Purcari Wineries (BVB:WINE), unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est care gestionează aproximativ 1,300 de hectare de podgorii și 4 vinării din România și Republica Moldova, beneficiază de astăzi, 1 septembrie, de serviciile de Market Maker al Emitentului (MME) din partea Raiffeisen Centrobank. Purcari Wineries devine astfel prima companie listată la Bursa de Valori București care beneficiază în același timp de servicii de Market Maker al Emitentului furnizate de doi intermediari, Raiffeisen Centrobank și BRK Financial Group.

„Este pentru prima data când o companie listată colaborează cu doi intermediari, în cadrul programului de Market Maker al Emitentului, pentru susținerea lichidității. Acest fapt demonstrează interesul Purcari Wineries pentru performanța acțiunii WINE. Ne dorim ca tot mai mulți emitenți să urmeze exemplul Purcari Wineries, precum și al celorlalți emitenți parte a acestui program, și să folosească această oportunitate”, spune Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

„Prin colaborarea cu Raiffeisen Centrobank pentru servicii de market maker ne propunem să susținem în continuare lichiditatea acțiunilor Purcari, precum și să creștem atractivitatea acestora pentru investitori. Ne dorim astfel să deschidem calea pentru includerea Purcari în indicii FTSE Russell, acolo unde atingerea unui anumit nivel de lichiditate bursieră este o condiție prealabilă. În timp ce ne concentrăm asupra fundamentelor afacerii și asupra creșterii companiei, rămânem orientați către investitori și vom continua să le creăm valoare prin activități precum această colaborare cu Raiffeisen Centrobank”, a declarat Eugen Comendant, COO, Purcari Wineries.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de Raiffeisen Centrobank în baza unui contract semnat cu Purcari Wineries. Compania s-a listat pe Piața Reglementată a BVB în februarie 2018. Acțiunile WINE sunt incluse în șase indici bursieri, respectiv BET, BET-TR, BET-XT-TR, BET-BK, BET-XT, BETPlus.

„Suntem încântați să începem activitatea de Marker Maker al Emitentului pentru încă o companie listată la Bursa de Valori București. Raiffeisen Centrobank își extinde continuu activitatea pe piața de capital din România. Suntem bucuroși să cooperăm din nou cu Purcari Wineries,  după ce în 2018 am sprijinit listarea companiei prin realizarea ofertei publice inițiale”, a spus Günther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader for EMEA, Raiffeisen Centrobank.