FinTech

Fintechul francez iBanFirst își deschide birou în București, primul din regiunea Europei Centrale și de Est

iBanFirst, una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creștere la nivel european, se extinde în zona Europei Centrale și de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în București. Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacționare un număr de 500 clienți în primul an de activitate pe piața românească, și o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanți.

iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacții rapide, sigure și rentabile în peste 30 de valute. Clienții au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăților datorită funcției unice „payment tracker”, care stabilește noi standarde de transparență pentru plățile internaționale transfrontaliere.

De asemenea platforma integrează facilitățile ‘open banking’, care simplifică operațiunile uzuale ale clienților corporativi, cum ar fi plățile. Aceștia își pot introduce conturile bancare externe în platforma iBanFirst pentru a obține o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare și tranzacțiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

„iBanFirst se află într-o etapă în care își extinde accelerat prezența la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluții agile, accesibile și personalizate de tranzacționare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală și de Est reprezintă una dintre piețele cu cel mai mare potențial de creștere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt

foarte deschise către noile tehnologii, fiind ‘early adopters. Îmbinând avantajele unei platforme de ultimă generație pentru tranzacții puse la dispoziția clienților cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză, ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să își simplifice operațiunile zilnice și să își accelereze planurile de dezvoltare”, a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO și fondator iBanFirst.

Lansarea biroului din România și expansiunea spre Europa Centrală și de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil în urma achiziționării la începutul anului a pachetului majoritar de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acționarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul și fondatorul companiei a trecut pe locul secund.

Biroul iBanFirst din capitală este deservit de o echipă formată de specialiști în domeniul fintech, cu experiență acumulată atât în țară cât și în străinătate. Aceștia oferă consultanță companiilor românești implicate în activități de comerț extern, pentru a le ajuta să își gestioneze eficient plățile internaționale și riscurile de schimb valutar. Clienții beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat și de întâlniri periodice cu echipa de management.  Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenționează să deschidă birouri în Bulgaria și Ungaria. 

Fintechul iBanFirst este premiat la nivel european, fiind inclus în topul Financial Times 1000 Europes Fastest Growing Companies doi ani consecutivi (2020 – 2021) și în topul Deloitte Technology Fast 50 Belgia (premiat 3 ani consecutivi, 2018 – 2020).