Piața de capital

ROCA Industry debutează pe Piața Reglementată a BVB

ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, a fost listat astăzi pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București (BVB), marcând o etapă semnificativă în evoluția companiei. După doi ani de succes pe piața Alternativa pentru Emitenți și Investitori (AeRO), ROCA Industry a făcut pasul către Piața Reglementată, sub simbolul ROC1, începând cu data de 11 martie.

De la debutul său pe piața de capital în ianuarie 2022, ROCA Industry a înregistrat o creștere impresionantă a valorii sale. La momentul transferului, compania avea o capitalizare de 234,7 milioane lei, reflectând o creștere de 23% în cei doi ani de prezență pe piața AeRO. Această evoluție remarcabilă a contribuit la includerea acțiunii ROC1 în topul 10 al lichidității pe piața AeRO în ultimul an și la clasarea în topul 5 al indicelui BETAeRO ca pondere.

Transferul ROCA Industry pe Piața Reglementată a BVB marchează începutul sezonului listărilor din 2024 și aduce noi oportunități de creștere pentru companie. Prin accesul la o categorie nouă de investitori, ROCA Industry își propune să capitalizeze pe această evoluție strategică.

Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București, a subliniat importanța acestui moment, afirmând: “Evoluția din ultimii doi ani a companiei a reprezentat un test al pieței de capital pe care ROCA Industry l-a trecut. Încurajăm echipa ROCA Industry, cât și pe alți emitenți, să folosească în beneficiul lor și al investitorilor mecanismele de finanțare pe care bursa le oferă.”

Rudi Vizental, CEO ROCA Investments, acționar majoritar al ROCA Industry, a exprimat încrederea în creșterea valorii aduse de ROCA Industry la Piața Principală: “Odată cu accederea Roca Industry pe Piața Principală, bursa noastră va fi mai valoroasă și mai atractivă. Acest holding aduce cu el viziunea și ambiția de a consolida și a excela într-o piață fragmentată, demonstrând că suntem un motor de creștere sustenabilă.”

ROCA Industry a fost sprijinită în procesul de transfer de către BT Capital Partners. Daniela Secară, CEO BT Capital Partners, a subliniat importanța colaborării cu ROCA Investments și a evidențiat dorința companiilor românești de a contribui la dezvoltarea economiei locale.

ROCA Industry se alătură unui select grup de companii care au făcut trecerea de pe piața AeRO pe Piața Reglementată a BVB. Acest grup include nume precum AROBS Transilvania Software, Safetech Innovations, Chimcomplex Borzești și Bittnet Systems. În calitate de primul holding de materiale de construcții listat, ROCA Industry aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea sectorului industrial românesc.