FinNews

Techventures Bank și EximBank asigură necesarul de lichidități pentru platforma de turism VELTRAVEL.RO

Techventures Bank și EximBank au structurat un pachet financiar care securizează necesarul de lichidități pentru finanțarea activității curente a companiei VELTRAVEL.RO, furnizor de servicii turistice online. Societatea a beneficiat de un credit în valoare de 1,5 milioane de lei de la Techventures Bank, garantat în proporţie de 90% de EximBank, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 dedicată companiilor mari și IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019.

Companiile pot accesa mult mai rapid finanțările de care au atâta nevoie în contextul economic actual, pentru capital de lucru sau pentru investiții, datorită parteneriatelor pe care EximBank le are cu băncile comerciale de pe piața locală, așa cum este și cel cu Techventures Bank, pentru emiterea de garanții de stat în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19. Punând împreună produsele de creditare și garanțiile de stat putem propune soluţii financiare care servesc în mod real nevoilor comunității de business asigurând în același timp băncilor comerciale un nivel crescut de încredere în viabilitatea structurilor financiare pe care le propun”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

„Flexibilitate și operativitate sunt cuvintele cheie pentru a putea oferi clienţilor noştri o experienţă de banking în concordanţă cu nevoile și aşteptările lor. Totodată, ne concentrăm pe dezvoltarea de aplicații prin care să asigurăm o comunicare cât mai simplificată cu fiecare client în parte. Un element de indentitate al băncii și de noutate pe piața bancară este reprezentat de posibilitatea utilizării soluțiilor software drept garanție pentru accesarea unor facilități de finanțare. Susținem inovația în business prin soluții de finanțare adaptate profilului companiilor și oferim finanțări avantajoase start-up-urilor din domeniul tehnologiei informației. De altfel, acestea fac parte din misiunea băncii de a deveni un partener recomandat al companiilor locale prin punerea la dispoziția clienților instrumente complete și flexibile de creditare”, a spus Cristian Nae, Director General Adjunct al TechVentures Bank S.A.

Acest pachet financiar ne sprijină în mod consistent în vederea atingerii obiectivelor noastre: să oferim utilizatorilor veltravel.ro o experiență optimă, rapiditate și fluiditate în rezervarea serviciilor turistice, adaptată la standardele tehnologice ale acestui deceniu; îmbunătățirea adaptabilității și scalabilității platformei online pentru a deveni un produs marketabil și pe piețele de travel din alte țări”, au spus reprezentanțiiVELTRAVEL.RO.