FinNews

CEC Bank: Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2023

Într-un an marcat de transformare și adaptare la noile cerințe ale pieței financiare, CEC Bank a înregistrat performanțe financiare solide în 2023, consolidându-și poziția pe piață și continuând să susțină economia românească. Rezultatele financiare preliminare la 31 decembrie 2023 arată o creștere semnificativă în diverse domenii ale activității bancare, reflectând angajamentul continuu al băncii față de clienți și comunitatea economică.

CEC Bank a raportat o creștere impresionantă a activelor nete în 2023, acestea crescând cu 35% față de perioada similară a anului anterior, ajungând la suma de 83,5 miliarde lei. Această creștere subliniază stabilitatea și soliditatea băncii într-un mediu economic în continuă schimbare.

Profitul net estimat al CEC Bank pentru anul 2023 a fost de 515,8 milioane lei, reflectând o creștere și mai mare a veniturilor și eficienței operaționale. Veniturile nete operaționale au crescut cu 11% față de anul precedent, ajungând la 2 miliarde lei, iar eficiența operațională a fost îmbunătățită prin controlul riguros al cheltuielilor de funcționare.

CEC Bank continuă să joace un rol crucial în susținerea economiei românești, acordând credite noi în valoare de aproximativ 10,5 miliarde lei în 2023. Banca a fost un partener de încredere atât pentru companiile mari, IMM-uri, cât și pentru persoanele fizice, contribuind la diversificarea portofoliului și finanțarea proiectelor cu impact național și regional.

Băncii continuă să investească în proiecte strategice de modernizare și transformare, cu accent pe îmbunătățirea relațiilor cu clienții și optimizarea proceselor operaționale. Lansarea conceptului AGRI CEC și implementarea proiectului E-Factoring sunt doar două exemple ale angajamentului CEC Bank de a aduce inovație și valoare adăugată clienților săi.

CEC Bank a făcut progrese semnificative în digitalizarea operațiunilor, facilitând accesul clienților la produse și servicii bancare printr-o platformă 100% digitală. Implementarea unor mecanisme inovatoare, precum retragerile de numerar cu cod QR și emiterea cardurilor virtuale, demonstrează angajamentul băncii față de inovație și oferirea unei experiențe bancare moderne și convenabile.

Performanțele solide înregistrate de CEC Bank în 2023 reflectă angajamentul său continuu față de clienți, inovație și contribuția la dezvoltarea durabilă a economiei românești. Cu o viziune orientată spre viitor și un focus clar pe nevoile clienților, CEC Bank își consolidează poziția ca una dintre cele mai importante instituții financiare din România.