FinNews

Salt Bank: Primul neobank românesc 100% a fost lansat astăzi

Salt Bank a fost lansată oficial pe piață, marcând începutul unei noi ere digitale. Diferențiindu-se de băncile tradiționale, Salt Bank își propune să fie mai mult decât o bancă: o experiență 100% digitală, adaptată nevoilor contemporane ale utilizatorilor. Cu o viziune clară asupra viitorului, Salt combină stabilitatea financiară a unei bănci cu agilitatea unei FinTech, oferind o perspectivă nouă asupra serviciilor bancare: sigure, dar prietenoase.

Peste 80.000 de români confirmă interesul pentru o bancă 100% digitală Consumatorii și-au arătat interesul de a deveni clienți ai Salt Bank încă de la lansarea programului de pre-înscriere. Sub sloganul “Ai fost utilizator înainte, dar cu siguranță nu fondator”, programul a fost un succes, confirmând apetitul românilor pentru o bancă 100% digitală: în mai puțin de trei săptămâni, peste 80.000 de persoane s-au înscris pe lista de așteptare pentru a deveni fondatori ai Salt.

Un salt înainte în banking-ul digital Gabriela Nistor, CEO al Salt Bank, subliniază angajamentul băncii de a ține pasul cu tehnologia și nevoile clienților: “Prin lansarea Salt, nu aducem doar prima neobancă 100% românească pe piața românească, ci oferim și o perspectivă unică care combină tehnologia și finanțele. Am construit Salt Bank cu responsabilitate și ambiție pe termen lung. Și chiar dacă nu suntem perfecți, suntem perfectibili. Și pentru asta, vom testa cele mai bune soluții împreună cu clienții noștri. Este mai mult decât o promisiune. Salt. Banking așa cum îl dorești.”

O bancă construită împreună cu clienții Nevoile clienților sunt în centrul procesului de dezvoltare al băncii, dând naștere Comunității Fondatorilor Salt, care numără deja 2.200 de utilizatori care au contribuit cu peste 5.000 de idei până acum. Prin participarea activă la comunitate, fondatorii influențează direct viitorul Salt.

Ce primesc clienții la lansare • Oportunitatea de a deveni fondatori: Salt Bank oferă clienților săi oportunitatea unică de a deveni fondatori și, în timp, acționari ai băncii în eventualitatea unei listări la bursă. • 3% dobândă anuală* pe contul curent principal și în Spaces, dacă clienții fac plăți de cel puțin 1.000 lei/lună. • O carte multivalută cu tranzacții în 17 valute la nivel mondial. • Un produs nou pe piața românească: Spaces, un spațiu dedicat economisirii, atât pentru planuri mici, cât și pentru vise mari. • O aplicație versatilă care oferă tot ce au nevoie clienții și nimic care să le stea în cale.

Despre Salt Bank Salt Bank, cu sediul în România, este deținută în întregime de Grupul Financiar Banca Transilvania – cea mai mare bancă din SEE. Salt Bank este mai mult decât o neobancă; este viitorul banking-ului digital în România, gata să ofere servicii financiare persoanelor cu cetățenie română, la standarde internaționale, cu accent puternic pe tehnologie și conformitate reglementară.

*Campanie disponibilă în perioada 1 aprilie – 1 octombrie. Dobânda se calculează zilnic pe soldurile contului curent în RON, inclusiv în Spaces. Dobânda va fi calculată până la un sold maxim zilnic de 80.000 RON. Detalii complete despre campanie în Oferta Specială de Lansare pentru dobândă la contul curent și Spaces, disponibilă la www.salt.bank.