Companii

Pet Star Holding primește finanțare de la CEC Bank și Exim Banca Românească pentru extinderea producției sale de preforme PET

Pet Star Holding, un important producător român de preforme PET cu o prezență notabilă în România și Balcani, a primit o finanțare semnificativă de la CEC Bank și Exim Banca Românească pentru a-și susține creșterea și dezvoltarea într-o perioadă economică dificilă marcată de criza generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Acest parteneriat strategic între compania Pet Star Holding și cele două bănci reprezintă un pas important în sprijinirea inovației și a economiei circulare din România.

CEC Bank a acordat o finanțare în valoare de aproximativ 4 milioane de euro pentru Pet Star Holding, unul dintre cei mai importanți producători de preforme PET din regiune, atât din punct de vedere al volumului de producție, cât și al varietății de formate. Acest sprijin financiar beneficiază de o garanție de stat acordată de Exim Banca Românească, în cadrul schemei de ajutor de stat, pentru a consolida economia în contextul crizei actuale.

Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească, a subliniat importanța susținerii companiilor românești inovatoare și a puterii capitalului autohton de a crea companii puternice în regiune. Exim Banca Românească se angajează să ofere soluții financiare inteligente pentru a se adapta nevoilor economice în schimbare.

De asemenea, Laura Mihai, directorul Direcției Clienți Mari la CEC Bank, a subliniat angajamentul băncii de a sprijini dezvoltarea sectorului privat din România și a declarat că acesta ar trebui să fie motorul economiei din punct de vedere al valorii adăugate și al impactului pe piața muncii. CEC Bank se dorește a fi banca de casă a antreprenorilor români.

Pet Star Holding a beneficiat de finanțarea oferită de cele două bănci pentru a-și dezvolta și diversifica activitățile. Compania a demarat în 2019 o investiție de tip greenfield prin Pet Star Recycling, pentru producția de granule rPET și fulgi PET din reciclarea deșeurilor PET, utilizând conceptul “Bottle-to-Bottle”. Cu o investiție de 30 de milioane de euro, Pet Star Recycling joacă un rol crucial în economia circulară, fiind singurul reciclator din România capabil să gestioneze în aceeași fabrică deșeurile PET postconsum din țară.

Mirela Drăgoi, CEO & Co-Founder al Pet Star Group (Pet Star Holding & Pet Star Recycling), a subliniat importanța acestei investiții, care va permite Pet Star Holding să reducă dependența de importurile de granulă PET virgină și să valorifice resursele naționale prin reciclarea deșeurilor PET. Compania nu doar regranium Pet în România, ci contribuie la curățarea țării de deșeurile PET și la reducerea importurilor de materie primă.