Asigurări

tbi bank și Transilvania Broker aduc asigurările accesibile românilor prin parteneriatul BNPL

tbi bank și Transilvania Broker au încheiat un parteneriat inovator pentru a facilita românilor accesul la asigurările de care au nevoie într-un mod mai accesibil și convenabil.

tbi bank, o bancă de tip “challenger” din Europa de Sud-Est, și-a creat un nume prin oferirea de soluții de plată alternative și construirea unui ecosistem care combină finanțarea cu shopping-ul pentru a satisface nevoile clienților. Acum, prin acest parteneriat cu Transilvania Broker, unul dintre principalii brokeri de asigurări din România, tbi bank aduce o soluție inovatoare – Buy Now, Pay Later (BNPL) – pentru achiziționarea de asigurări în rate fără dobândă sau cu dobânzi accesibile.

Acest parteneriat vine în întâmpinarea nevoilor românilor, oferindu-le posibilitatea de a achiziționa o gamă variată de produse de asigurare în rate, inclusiv RCA, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. Cu această inițiativă, se dorește să se reducă vulnerabilitatea oamenilor în fața evenimentelor neprevăzute, care pot avea un impact negativ asupra vieților lor.

Prin intermediul acestui parteneriat, clienții pot alege să plătească asigurările în 4, 6 sau 12 rate, indiferent de valoarea primei de asigurare, asigurătorul ales sau perioada selectată. Această flexibilitate permite românilor să obțină protecție financiară fără a suferi o povară financiară imediată.

Ionuț Sabadac, VP Merchant Solutions la tbi bank, a subliniat importanța acestei inițiative, menționând că cultura asigurărilor în România se află sub nivelul întâlnit în multe țări din Centrul și Vestul Europei. Românii sunt adesea vulnerabili în fața evenimentelor neprevăzute, iar costul asigurărilor în creștere nu ajută la îmbunătățirea acestei situații. Astfel, acest parteneriat cu Transilvania Broker oferă o soluție pentru a face asigurările mai accesibile și mai atractive pentru români.

Transilvania Broker de Asigurare este unul dintre cei mai mari brokeri de asigurare din România, cu o experiență de peste 15 ani în domeniu și o rețea națională impresionantă de aproape 2.000 de colaboratori. Prin această alianță cu tbi bank, își propune să educe și să inspire clienții să înțeleagă importanța asigurărilor facultative într-o economie matură.

Industria asigurărilor din România are un impact semnificativ asupra economiei naționale, contribuind cu peste 2,8 miliarde de lei, dintre care 1,3 miliarde de lei reprezintă un impact direct al valorii adăugate create. Această inițiativă ar putea contribui la o creștere a participării românilor la asigurările facultative, consolidând, în același timp, poziția României în industria asigurărilor.